Κοινό κείμενο υπέγραψαν Τραμπ - Κιμ για αποπυρηνικοποίηση

Με την υπογραφή ενός κοινού ανακοινωθέντος επισφραγίστηκε η ιστορική συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και
ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στο πολυτελές ξενοδοχείο Capella, στο νησί Σεντόσα της Σιγκαπούρης.

Στη δήλωση ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύεται «να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στην ΛΔ της Κορέας» και ο Κιμ Γιονγκ-Ουν επαναλαμβάνει «την σταθερή και ακλόνητη δέσμευση για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου».

Οι δύο ηγέτες «προχώρησαν σε μία συνολική, εις βάθος και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων» αναφέρεται στην κοινή δήλωση, στην οποία Τραμπ και Κιμ δηλώνουν «πεπεισμένοι ότι η εγκαθίδρυση νέων σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Λ.Δ. της Κορέας θα συμβάλουν στην ειρήνη και την ευημερία στην Κορεατική Χερσόνησο και τον κόσμο».

«Είχαμε μία ιστορική συνάντηση και αποφασίσαμε να αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας» ανέφερε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε κοινές του δηλώσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο, κατά την υπογραφή του κειμένου. «Ο κόσμος θα δει μία μεγάλη αλλαγή» πρόσθεσε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης.

Ιστορική συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τον Κιμ για την «επιτυχή διάσκεψη» και επισήμανε ότι η διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης θα ξεκινήσει «πολύ σύντομα». Πρόσθεσε ακόμη ότι με τη σημερινή συνάντηση διαμορφώνεται μία νέα, διαφορετική σχέση με τη Βόρεια Κορέα. Ερωτηθείς εάν θα προσκαλέσει τον ηγέτη της Β. Κορέας στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ απάντησε: «Όπωσδήποτε». Χαρακτήρισε παράλληλα τον Κιμ «πολύ έξυπνο, πολύ άξιο και σκληρό διαπραγματευτή». «Έμαθα ότι είναι πολύ ταλαντούχος. Επίσης έμαθα ότι αγαπάει τη χώρα του πάρα πολύ» είπε αναφερόμενος στον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε o Τραμπ διευκρίνισε πως οι κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας δεν θα αρθούν μέχρις ότου τα πυρηνικά δεν αποτελούν πια πρόβλημα. Ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως εμπιστεύεται τον Βορειοκορεάτη ηγέτη και εμφανίστηκε επίσης ανοιχτός να επισκεφθεί την Πιονγιάνγκ «στον κατάλληλο χρόνο».

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα