Αχτσιόγλου: Επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις

Την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων που έχουν ήδη νομοθετηθεί από την κυβέρνηση προανήγγειλε
εν όψει της εξόδου από το μνημόνιο τον Αύγουστο η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου υπογραμμίζοντας ότι αυτό το αναγνωρίζει ακόμη και ο ΣΕΒ, ο ΣΚΑΙ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Έχει νομοθετηθεί η επαναφορά των δύο βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων τον Αύγουστο που περιλαμβάνουν την ευνοϊκότερη ρύθμιση και επεκτασιμότητα" τόνισε απαντώντας σε βουλευτές του ΚΚΕ που αμφισβήτησαν την επαναφορά τους. "Έχουμε νομοθετήσει την επαναφορά. Το έχει παραδεχθεί ο ΣΕΒ, ο ΣΚΑΙ, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης" ανέφερε και καταλόγισε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι θεωρεί "ιδεοληψία" τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. "Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι το οκτάωρο και η σταθερή εργασία είναι ξεπερασμένα και δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τη θέση του κατά τη διάρκεια της δεύτερης αξιολόγησης όταν χαρακτήριζε ιδεοληψία τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η κυρία Αχτσιόγλου αντιπαρέβαλε το σχέδιο της ΝΔ για την εργασία με εκείνο της κυβέρνησης καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι θεωρεί πως η συμπίεση του κόστους εργασίας, δηλαδή των μισθών κ των εργασιακών δικαιωμάτων "αποτελεί το καύσιμο για την ανάπτυξη". Κατηγόρησε, μάλιστα, τον κ. Μητσοτάκη πως υποστήριξε στο συνέδριο του ΣΕΒ ότι δεν θα επιτρέψει την αναβίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Αντέτεινε δε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει ενίσχυση και προστασία της εργασίας. "Η ανάπτυξη επιτυγχάνεται μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας που επέρχεται από την ενίσχυση τη θέσης των εργαζομένων" είπε.

Η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε επίσης ότι σε νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία που βρίσκεται στη διαβούλευση τίθενται κανόνες στις εργολαβίες. Σημείωσε δηλαδή ότι καθιερώνεται η πλήρης ευθύνη του αναθέτοντα, του εργολάβου και του υπεργολάβου, έναντι των εργαζομένων κατά την εκτέλεση ενός ανατεθειμένου έργου. Θύμισε επίσης ότι κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κατά 6 μονάδες η ανεργία αν και παραμένει ακόμη σε υψηλό επίπεδο.
Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα