Τελικά είμαστε μόνοι στο Σύμπαν ;;

Τον... μικρότερο «αδελφό» του ηλιακού μας συστήματος ανακάλυψε η NASA με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης
της Google. Αποτελείται από το αστέρι Κέπλερ-90 του αστερισμού του Δράκοντα, το οποίο απέχει 2.545 έτη φωτός από τη Γη και, όπως ο Ηλιος μας, διαθέτει οκτώ πλανήτες σε τροχιά γύρω του.

Μόνο που, όπως ανακοινώθηκε, δεν θεωρείται πιθανό κάποιος από τους πλανήτες να φιλοξενεί ζωή. Ο λόγος είναι ότι το αστέρι Κέπλερ-90 είναι πιο καυτό και κατά 30% μεγαλύτερο από τον Ηλιο, ενώ η απόσταση που το χωρίζει από τους πλανήτες του είναι πολύ μικρή. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά, αν κ παρόμοιο με το δικό μας, το νέο ηλιακό σύστημα είναι αρκετά μικρότερο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πιο μακρινός πλανήτης του, ο Κέπλερ-90h, βρίσκεται από το άστρο του στην απόσταση που έχει ο τρίτος πιο κοντινός πλανήτης στον Ηλιο, η Γη.

Από το 2013 ήταν γνωστό ότι το συγκεκριμένο άστρο διέθετε επτά πλανήτες. Ακολούθως οι επιστήμονες εκπαίδευσαν σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Google να αναλύει στοιχεία από το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ, έτσι ώστε να εντοπίζει εξωπλανήτες που περνούν απαρατήρητοι από το ανθρώπινο μάτι. Το σύστημα αυτό ανακάλυψε τον όγδοο πλανήτη, τον Κέπλερ-90i, ο οποίος είναι ο μικρότερος από τους οκτώ πλανήτες και βρίσκεται πιο κοντά στο άστρο Κέπλερ-90. Εκτιμάται ότι είναι βραχώδης με επιφανειακή θερμοκρασία μεγαλύτερη των 420 βαθμών Κελσίου, ενώ μια πλήρης περιφορά γύρω από το άστρο του διαρκεί 14,4 γήινες μέρες.

Με τον ίδιο τρόπο οι επιστήμονες ανακάλυψαν γύρω από το άστρο Κέπλερ-80 τον εξωπλανήτη Κέπλερ-80g ο οποίος έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με τη Γη.Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα