Στήνουν θερμό επεισόδιο στα Ίμια οι Τούρκοι

Σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια φαίνεται πως βαδίζουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς η Τουρκία κλιμακώνει
το σκηνικό της έντασης με φόντο το Αιγαίο, προκαλώντας απροκάλυπτα την Ελλάδα και επιχειρώντας να ξαναβάλει «φωτιά» στην περιοχή των Ιμίων, όπως ακριβώς είχε κάνει και το 1996.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, σε καθημερινή πλέον βάση, επιδίδονται στην τακτική της προπαγάνδας με συνεχή δημοσιεύματα προκειμένου να εξυπηρετήσουν το εσωτερικό ακροατήριο του Ερντογάν και παράλληλα να συντηρήσουν το ζήτημα των αμφισβητήσεων ελληνικών νησιών κ βραχονησίδων στο Ανατολικό Αιγαίο.

Μετά τα στημένα επεισόδια με δήθεν καταδιώξεις ελληνικών σκαφών που παραβιάζουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα, σειρά έχουν οι δήθεν παραβιάσεις ελληνικών σκαφών σε... τουρκική θάλασσα.

Σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Milliyet υποστηρίζει πως «σκάφος του ελληνικού Λιμενικού μαζί με έξι ελληνικά ψαροκάικα πλησίασαν τα Ίμια και θέλησαν να μπουν σε τουρκικά χωρικά ύδατα».

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, που ως γνωστόν είναι φιλικά προσκείμενη στον Σουλτάνο Ερντογάν και στο κυβερνών κόμμα, το πρωί της Τετάρτης (27/12) επικράτησε ένταση στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά πλοία, η οποία μάλιστα διήρκησε έξι ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, από την Κάλυμνο, μαζί με ακόμα έξι 6 ελληνικά ψαροκάικα, πλησίασαν στα Ίμια και «θέλησαν να μπουν σε τουρκιά ύδατα».



Μάλιστα, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, μια τουρκική ακταιωρός που περιπολούσε στη περιοχή μπλόκαρε τα ελληνικά σκάφη και απαγόρευσε την διέλευσή τους.

Όπως ισχυρίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα η Milliyet, το σκάφος του ελληνικού λιμενικού, μαζί με τα ψαροκάικα, βρέθηκαν αμέσως μετά σε περιοχή όπου ψάρευαν 8 τουρκικά σκάφη, χαρακτηρίζοντας την «διεθνή ύδατα».

Τα ελληνικά σκάφη πλησίασαν τα τουρκικά σε απόσταση 100 μέτρων και στη συνέχεια εκδιώχθηκαν εκ’ νέου από τουρκική ακταιωρό.

Η ελληνική πλευρά δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει οποιαδήποτε «ένταση» στην περιοχή των Ιμίων.

Υπενθυμίζουμε πως το καθεστώς Ερντογάν χρησιμοποιεί εδώ και αρκετούς μήνες συστηματικά την ανιστόρητη θεωρία για τις «γκρίζες ζώνες» στο Αρχιπέλαγος, ενώ, παράλληλα, αμφισβητεί διεθνείς Συνθήκες και συμβάσεις, με αποκορύφωμα αυτή καθαυτή τη Συνθήκη της Λωζάννης.





Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα