Χριστούγεννα: 7 Tips για Γιορτές Χωρίς Στρες

Μπορεί να αγαπάτε πολύ τα Χριστούγεννα αλλά μαζί με τις χαρούμενες στιγμές έρχεται και το άγχος. Τι δώρα πρέπει να πάρετε για συγγενείς και
φίλους; Θα πετύχει το φαγητό για το τραπέζι που ετοιμάζετε; Θα σας φτάσουν τα χρήματα για να κάνετε όλα όσα θέλετε; Δείτε πως θα περάσετε αυτές τις γιορτές με μηδέν στρες.








Κάντε μια λίστα Για κάθε πράγμα που είναι γραμμένο στη λίστα αναρωτηθείτε, «αν δεν το κάνω αυτό, τι θα συμβεί;». Αν η απάντηση είναι τίποτα, τότε αφήστε το τελευταίο στη λίστα σας. Βάλτε πάνω-πάνω αυτά τα οποία θέλετε να κάνετε οπωσδήποτε. 


Μειώστε τη λίστα των δώρων σας Μην παίρνετε δώρα σε όλους αν σας αγχώνει η διαδικασία. Φτιάξτε μερικά μελομακάρονα παραπάνω, χωρίστε τα σε όμορφα κουτάκια και κάντε τα δώρο σε φίλους και συγγενείς. Θα εκτιμήσουν πολύ τη χειρονομία σας. Αν, όμως, επιθυμείτε να πάρετε οπωσδήποτε δώρο σε κάποια συγκεκριμένα άτομα κάντε μία επίσκεψη στο λογαριασμό τους σε facebook και instagram. Από εκεί μπορείτε να πάρετε πολλές ιδέες για το τι θα ήθελαν για δώρο. Από την άλλη μεριά τα παιδιά είναι εύκολα στα δώρα καθώς το μόνο που θέλουν είναι παιχνίδια. 


Κάντε το τύλιγμα από πριν Για κάθε δώρο που παίρνετε προσπαθήστε να αφιερώνετε λίγο χρόνο για να το τυλίξετε. Μην καταλήξετε με ένα σωρό δώρα ατύλιχτα την παραμονή των Χριστουγέννων. Μπορείτε μάλιστα να κάνετε και διαγωνισμό με τον άντρα και τα παιδιά σας για το ποιος θα τυλίξει πιο ωραία τα δώρα. Έτσι, η αγγαρεία θα μετατραπεί σε παιχνίδι. 

Μην κάνετε σχολαστικό καθαρισμό του σπιτιού Αφήστε τον καθαρισμό του χαλιού και των πατζουριών για μετά τις γιορτές. Δεν χρειάζεται να έχετε στο νου σας και αυτό το θέμα. Κάντε μερικές βασικές δουλειές (σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα και καθάρισμα κουζίνας και μπάνιου) και είστε έτοιμοι. Για να μυρίσει το σπίτι σας γιορτές με απόλυτα φυσικό τρόπο, 

Τηλεφωνήστε αντί να στέλνετε κάρτες Αντί να στέλνετε ευχαριστήριες κάρτες σε όλους, πάρτε τους ένα τηλέφωνο. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε και χρόνο και χρήμα.


Στολίστε το background Αντί να στολίσετε όλο το σπίτι και να αφιερώσετε άπειρο χρόνο στη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του, φροντίστε να στολίσετε την εξώπορτα με ένα όμορφο στεφάνι και μερικά φωτάκια και βάλτε μερικά μικρά δεντράκια σε κάποια από τα τραπεζάκια του σπιτιού. Τέλος, μπορείτε να γεμίσετε και μερικά βαζάκια με λαμπάκια και να τα τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Έτσι, θα φαίνεται όλο το σπίτι διακοσμημένο χωρίς στην ουσία να έχετε κάνει πολλά πράγματα.


Μείνετε σπίτι Αν δεν έχετε να πάτε σε κάποιο χωριό όπου πραγματικά θα χαλαρώσετε, καλύτερα να μείνετε σπίτι. Καθίστε σπίτι, ανάψτε το τζάκι, φτιάξτε και ένα ζεστό ρόφημα για εσάς και την οικογένειά σας και ευχαριστηθείτε μερικές ήρεμες και χαλαρές οικογενειακές στιγμές. Προς θεού μη γίνετε ερημίτες, αλλά μην περάσετε και όλες τις γιορτές από υποχρέωση σε υποχρέωση και από έξοδο σε έξοδο. Κρατήστε και λίγο για τον εαυτό σας.







Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα