Τσακαλώτος: Απάντησε στην καταστροφολογία της ΝΔ με τις... 10 πληγές του Φαραώ

Συνεχίστε να πιστεύετε ότι έχετε ανοδική τάση στις δημοσκοπήσεις. Μην αλλάξετε σε τίποτα. Μας βοηθάει πολύ να συνεχίσουμε
την ανοδική πορεία του τόπου", είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ, στην τελική ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού. Στα χέρια του κρατούσε τα δημοσκοπικά γραφήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τα οποία ανέστρεψε την ώρα που ήταν όρθιος στο βήμα, κατά την πρακτική που ορίζει, όπως είπε, "το κατά Σκάι Ευαγγέλιο", δηλαδή το πίσω... μπρος. Κάτω από τα χειροκροτήματα των συναδέλφων του της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως "δεν θέλει να χαλάσει τα Χριστούγεννα της ΝΔ" και γι΄αυτό την αφήνει να πιστεύει πως έχει "ανοδική πορεία τους τελευταίους επτά μήνες".

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής, που ισοδυναμούν, όπως είπε, για την αξιωματική αντιπολίτευση, με τις δέκα πληγές του Φαραώ οι οποίες συνοψίζονται στα εξής:

- Η πρώτη έξοδος στις αγορές τον Ιούλιο (μετά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης) με επιτόκιο 4,625 και με προσφορές που ξεπέρασαν τα 6,5 δισ. Η έξοδος τον Αύγουστο για έντοκα γραμμάτια, τα αποτελέσματα swap με ποσοστό κάλυψης άνω του 86%. Κινήσεις μετά τις οποίες σήμερα, "όλοι κάνουν λόγο για ράλι αποδόσεων", όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

- Οι ανακοινώσεις των οίκων αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία, είτε με διαδοχικές αναβαθμίσεις είτε με τις θετικές προβλέψεις για την πορεία στο μέλλον.

- Η αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων τον περασμένο Ιούλιο και η έξοδος τραπεζών στις αγορές όπως η Πειραιώς και η Εθνική. Σε αυτά συμπεριέλαβε την "καβάτζα" (σ.σ.κατά δήλωσή του) των 20 δισ., που έχουν αυτή τη στιγμή οι τράπεζες για να αντιμετωπίσουν τα stress tests και τα κόκκινα δάνεια.

- Η άνοδος του δείκτη κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την αύξηση της ιδιωτικής οικονομικής δραστηριότητας και την αύξηση του οικοδομικού όγκου το τελευταίο εξάμηνο.

- Οι επενδύσεις που προχωρούν στον τουριστικό τομέα, ο νέος αναπτυξιακός νόμος στο πλαίσιο του οποίου έχουν υποβληθεί πάνω από 700 σχέδια, αρκετά από τα οποία για μικρές και μεσαίες επενδύσεις, αλλά και μερικές δεκάδες για επενδύσεις ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων.

- Οι ανακοινώσεις για την πορεία της ανάπτυξης με άνοδο για τρίτο συνεχές τρίμηνο.

- Η άνοδος της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας, με χαρακτηριστικά τα τελευταία στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ.

- Οι ανακοινώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως του Γερούν Νταϊσελμπλουμ και του Μοσκοβισί, για καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018.

- Η διανομή κοινωνικού μερίσματος.

- Η ανακοπή της ανοδικής πορείας της ΝΔ.









Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα