Π.Καμμένος: Προσχεδιασμένη η σύλληψη των 2 στρατιωτικών με εντολή Ερντογάν

«Προσχεδιασμένη επιχείρηση με εντολή Ερντογάν» ήταν η σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας, σύμφωνα με όσα δήλωσε
ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη του στο Real Fm.

Ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή στον ραδιοφωνικό σταθμό Real έκανε λόγο για μια κράτησε ενάντια σε κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου. Kατά τον υπουργό Άμυνας η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο φαίνεται πως είχαν εντολή από τον ίδιο τον Ερντογάν να κάνουν μια τέτοια κίνηση προκειμένου να ετοιμάσουν το περιβάλλον για την συναλλαγή, δηλαδή την ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς που πέρασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η επιχείρηση δεν έγινε τυχαία μέσα σε ένα βράδυ.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κράτηση τους είναι αντίθετη σε κάθε Αρχή διεθνούς Δικαίου. Βρίσκονται εκεί χωρίς να έχει υπάρξει κατηγορητήριο. Κρατούνται παράνομα, χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Αυτό είναι πρωτοφανές κ αυτό αντιμετωπίζεται μόνο σε διεθνές επίπεδο” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

“Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να κάνουν την ομηρία που θα οδηγούσε στη συναλλαγή για τους οκτώ. Δεν θεωρώ ότι ήταν μία πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία, μέσα σε μία νύχτα που είχε χιόνια σε μία περιοχή δύσκολη να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σενάριο”.

Ο Υπουργός σε ότι αφορά στη συνέχιση της κράτησής τους ανέφερε πως Οι στρατιωτικοί υπηρετούν αυτή τη στιγμή στην Τουρκία. Εχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Η κράτηση τους είναι αντίθετη σε κάθε αρχή διεθνούς δικαίου. Κρατούνται παράνομα χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες, ενώ πλέον δεν υπάρχει και το εμπόδιο που προέβαλε το τουρκικό δικαστήριο για τη μόνιμη κατοικία.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Τουρκία, έχουν ευθύνες και το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε.Εχει ευθύνη και το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Γι αυτό μίλησα απο την αρχή για ομηρία», είπε και απαντώντας στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει τώρα απάντησε ότι η ΕΕ πρέπει να απαιτήσει την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών . Στα πρότυπα που το κάνουν οι ΗΠΑ; Θα ναι μεγάλη έκπληξη αν η ΕΕ το κάνει . Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ερντογαν προσκλήθηκε για επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο στο τέλος Σεπτεμβρίου!!!

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα