Τι προκάλεσε το μπλακ αουτ στην Αττική

Στο χάος βυθίστηκε χθες για αρκετή ώρα μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου Αττικής από τις 14.12 το μεσημέρι εξαιτίας γενικευμένου Μπλακ άουτ.


Εξαιτίας του προβλήματος στην ηλεκτροδότηση παρέλυσε το μετρό, καθώς σημειώθηκε απώλεια παροχής ρεύματος και φωτισμού κ έμεινε έκτος λειτουργίας η σηματοδότηση.


Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στη γραμμή 2 και η αποκατάστασή τους χρειάστηκε περίπου τρεις ώρες.

Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών από ανελκυστήρες, ενώ πολλά προβλήματα αντιμετώπισαν και οι επαγγελματίες καθώς δεν ήταν δυνατόν να γίνουν συναλλαγές με POS.

Μετά το συμβάν ο ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε πως το πρόβλημα οφείλεται σε βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι υποσταθμοί διανομής σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Φάληρο, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Παγκράτι, Αριστείδου, Βριλήσσια, Μαρούσι και Παλλήνη.

Ο ΑΔΜΗΕ αποδίδει τη βλάβη σε βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε από πτώση αγωγού Γραμμής Μεταφοράς πάνω σε 3 ζυγούς 150 KV του Υποσταθμού στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης και σημειώνει ότι τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση, ενώ τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται προς το τέλος της εβδομάδας.

Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μαρτυρίες, λίγα λεπτά πριν το μπλακ άουτ, ακούστηκαν εκρήξεις στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί και στα μέσα Ιουλίου στο Κρυονέρι με τον ΑΔΜΗΕ να εμφανίζεται τότε καθησυχαστικός, χωρίς πάντως να ενημερώσει για ποιο λόγο συνέβησαν οι εκρήξεις στο σταθμό υπερύψηλης τάσης.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα