Eμαθε πόκερ για να γράψει βιβλίο και τώρα βγάζει μια περιουσία

Το πόκερ, ένα από τα πιο διάσημα παγκοσμίως παιχνίδια με τράπουλα, μετρά πολλούς θαυμαστές και παίκτες την ώρα που άλλοι το
χαρακτηρίζουν εθιστικό και συνάμα βαρετό.

Η Μαρία Κονίκοβα, δημοσιογράφος του New Yorker, πριν από ένα περίπου χρόνο δεν γνώριζε τίποτα για το διάσημο παιχνίδι, ενώ σήμερα έχει κερδίσει περισσότερα από 130.000 δολάρια παίζοντας.

Πώς όμως αποφάσισε να εντρυφήσει και μάλιστα με περίσσεια αφοσίωση στο πασίγνωστο παιχνίδι; Η απάντηση είναι πως το έκανε αφού αποφάσισε πως το επόμενο βιβλίο που θα γράψει θα αφορά την τύχη.

Η ίδια δήλωσε μιλώντας σε ξένα μέσα πως θα ήθελε ειδικότερα να ανοίξει μια συζήτηση για τη διαφορά της ικανότητας από την τύχη και πόσο πραγματικά μπορούμε να ελέγξουμε την τελευταία. Mετά την προτροπή ενός φίλου της παρακολούθησε μαθήματα στο πλευρό ενός από τους καλύτερους παίκτες πόκερ στον κόσμο για να μάθει την τεχνική.

Στην αρχή η απόδοσή της ήταν δραματική, όπως εκείνη περιγράφει, σε σύντομο διάστημα όμως άρχισε να έχει και τις πρώτες της νίκες. «Νομίζω ότι με βοηθά ιδιαίτερα το γεγονός ότι γράφω, καθώς έχω εξασκηθεί στο να παρατηρώ τους άλλους ανθρώπους και να ρουφώ την κάθε τους κίνηση», λέει η ίδια.

Στο πόκερ οι παίκτες καλούνται να πάρουν αποφάσεις κάτω από έντονη συναισθηματική πίεση, έτσι η Κονίκοβα μελέτησε με συνέπεια πότε οι άνθρωποι λαμβάνουν αποφάσεις επηρεασμένοι από τα συναισθήματα ή το άγχος.

«Η λήψη αποφάσεων με βάση το συναίσθημα είναι ακριβώς ό,τι συμβαίνει στο πόκερ. Ακόμα και οι παίκτες που λειτουργούν με μαθηματική σκέψη κ λογική λαμβάνουν αποφάσεις ανάλογα με το ένστικτό τους», εξηγεί η Κονίκοβα.





Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα