Μην περιμένετε στις ουρές: 10 συμβουλές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Μετά και την ανακοίνωση περί αλλαγών στο χρονοδιάγραμμα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ήρθε η ώρα για μερικές χρήσιμες συμβουλες:


ΜΗΝ περιμένετε σε τεράστιες ουρές – αυτό λέω σε φίλους και συγγενείς, αυτό γράφω και εδώ. Δεν υπάρχει καμία προθεσμία για την έκδοση καρτών. Θα συνεχίσουν να βγαίνουν, κάθε μέρα, για πάντα. Μέχρι να εξαφανιστούν οι ουρές, υπάρχουν εναλλακτικές για όλους τους επιβάτες.


Αν έχεις παλιά μηνιαία κάρτα του μηνός Οκτωβρίου, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να μετακινείσαι ως και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου. Ακόμα και αν τότε υπάρχουν ακόμα ουρές (αρκετά πιθανό), οι εναλλακτικές δεν τελείωσαν.

Αν έχεις μηνιαία κάρτα κάποιου μήνα του 2017 και είσαι δικαιούχος ολόκληρου εισιτηρίου ή είσαι άνω των 65 ή κάτω των 18 ή φοιτητής, μπορείς να βγάλεις κάρτα με την ταχυδρομική διαδικασία, χωρίς να περιμένεις στην ουρά. Μάθε για την ταχυδρομική διαδικασία έκδοσης χωρίς αναμονή σε ουρά


Ο επόμενος τρόπος να αποφύγεις τις ουρές είναι να χρησιμοποιήσεις εισιτήρια αντί για κάρτα. Τα παλιά εισιτήρια του ΟΑΣΑ μπορούν να χρησιμοποιούνται ως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου (ή και σήμερα αν θέλεις) μπορείς να αγοράσεις το εισιτήριο Ath.ena Τicket από όλα τα εκδοτήρια ή από τα νέα εκδοτικά μηχανήματα. Από τις 6 Νοεμβρίου μπορείς να το αγοράσεις φορτισμένο ακόμα και με 1 εισιτήριο με διάρκεια 90 λεπτά (κόστος 1,40 ευρώ).


Χρησιμοποίησε Ath.ena Ticket μέχρι να εξαφανιστούν οι ουρές. Αν χρησιμοποιείς τα μέσα κάθε μέρα σε συμφέρει το εισιτήριο 5 ημερών (κόστος 9 ευρώ) – αν έχω να επιλέξω ανάμεσα σε αναμονή 5 ωρών σε ουρά ή σε εισιτήριο 5 ημερών, προσωπικά δεν θα το σκεφτώ καν. Αν χρησιμοποιείς τα μέσα αραιά και πού σε συμφέρει το πακέτο 5 ή 11 (πληρώνεις τα 10) εισιτηρίων. Αν τα χρησιμοποιείς σπάνια (μάλλον δεν χρειάζεσαι καν προσωποποιημένη κάρτα) μπορείς να βγάλεις απλά ένα εισιτήριο.


Υπενθυμίζεται ότι κάθε προϊόν κομίστρου ισχύει από την πρώτη “επικύρωση” της κάρτας. Έτσι, π.χ., μία Ath.ena Card μπορεί να φορτιστεί με ένα εισιτήριο 30 ημερών στις 10 Νοεμβρίου και η πρώτη επικύρωση να γίνει στις 12 Νοεμβρίου


Οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.λπ.) θα συνεχίσουν να μετακινούνται όπως και σήμερα, μέχρις ότου αποφασιστεί πότε και πώς θα εκδώσουν προσωποποιημένες κάρτες. Στους σταθμούς του Μετρό θα υπάρχει ανοικτή πύλη ώστε να μπορούν να διέρχονται ελεύθερα.


Οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών μεγάλης διάρκειας (τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες, ετήσιες) που λήγουν από το Νοέμβριο και μετά θα συνεχίσουν να τις χρησιμοποιούν μέχρι νεοτέρας. Δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξει κάποια διαδικασία αντικατάστασης ή αν θα ισχύουν μέχρι να λήξουν.


Για γρήγορη ενημέρωση, ρίξε μια ματιά στον Οδηγό επιβίωσης για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Δες επίσης τις πιο αναλυτικές σελίδες για το πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket και τις κάρτες Ath.ena Card.


Αν έχεις 10 λεπτά μέσα στο επόμενο διάστημα, συμπλήρωσε την έρευνα του Athens Transport για τις συγκοινωνίες της Αθήνας. Δεν θα σε βοηθήσει να βγάλεις πιο γρήγορα ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά είναι χρήσιμο να εκφραστούν οι απόψεις σου.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα