Παγκόσμιος συναγερμός: Βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Πραγματοποίησε πτήση 50 λεπτών και κατέπεσε στη θάλασσα, στη ζώνη αποκλειστικού οικονομικού ενδιαφέροντος της Ιαπωνίας -
Πρόκειται για την 7η δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ
την εκτόξευση νέου βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε την Τρίτη η Βόρεια Κορέα, σημαίνοντας εκ νέου παγκόσμιο συναγερμό και ιδιαίτερα στις δυνάμεις που βρίσκονται εντός του βεληνεκούς δράσης των πυραυλικών συστημάτων που έχει παρουσιάσει έως σήμερα η Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε η ιαπωνική υπηρεσία άμυνας, ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε πτήση 50 λεπτών και κατέπεσε στη ζώνη του αποκλιεστικού οικονομικού ενδιαφέροντος του Τόκιο. Όπως ανακοινώθηκε, ο πύραυλος περιελάμβανε τρία βλήματα.

Πρόκειται για την 7η πυραυλική δοκιμή από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, παρά τις διεθνείς κυρώσεις και τις απειλές που έχει εκτοξεύσει η Ουάσιγκτον. Η τελευταία δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου που είχε πραγματοποιήσει η Πιονγκγιάνγκ ήταν στις 19 Σεπτεμβρίου, όταν ο πύραυλος είχε περάσει πάνω από την Ιαπωνία και συγκεκριμένα το νησί Χοκάιντο.
Η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου εντοπίστηκε από το στρατό της Νότιας Κορέας και γνωστοποιήθηκε από ανώτατο στέλεχος. Όπως δήλωσε, ο πύραυλος κινήθηκε ανατολικά, δηλαδή προς την Ιαπωνία, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις.

Τις λεπτομέρειες εξετάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νότιας Κορέας, σε συνεργασία με τους Αμερικανούς συμμάχους τους.

Όπως έγινε γνωστό, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή Πιονγκσόνγκ, στην ανατολική επαρχία Πιονγκάν.

Μέλη της ρωσικής διπλωματικής αποστολής είχαν προϊδεάσει για τις προθέσεις της Βόρειας Κορέας, αποκαλύπτοντας στη ρωσική βουλή πριν από μέρες, ότι η Πιονγκγιάνγκ επιμένει στο πυρηνικό της πρόγραμμα και ότι σύντομα θα είναι σε θέση να πλήξει ακόμη και τις αμερικανικές ακτές.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε επίσης την εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει ότι «παρακολουθούμε συνεχώς τις κινήσεις της Πιονγκγιάνγκ. Η Δημοκρατία της Κορέας και οι ΗΠΑ παραμένουν ενωμένες και δυνατές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προβοκατόρικες ενέργειες της Βόρειας Κορέας».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα ενώ ο πύραυλος βρισκόταν ακόμη στον αέρα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Την εκτόξευση του πυραύλου επιβεβαιώσε και το γραφείο του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε. Αμέσως μετά, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κάλεσε έκτακτο υπουργικό και στρατιωτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, δόθηκε εντολή στη Χαβάη να ενεργοποιήσει το σύστημα προειδοποίησης του πληθυσμού για ενδεχόμενη επίθεση, το οποίο είχε να ηχήσει από την επίθεση της ιαπωνικής αεροπορίας, κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Λίγα λεπτά μετά την πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, η Νότια Κορέα εκτόξευσε με τη σειρά της πύραυλο, ως «απάντηση» στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα