Πέντε προορισμοί που μας προκαλούν... ανατριχίλα!

Πόλεις εγκαταλελειμμένες, πόλεις-φαντάσματα. Άλλοτε ακμάζουσες κοινότητες, που τώρα στέκονται «παγωμένες» στο χρόνο… και μαράζουν.
Από πόλεις που έχουν στιγματιστεί από το βίαιο

παρελθόν τους, σε κοινότητες που απλά εγκαταλείφθηκαν, ακολουθήστε μας σε ένα μίνι-αφιέρωμα στις πόλεις-φαντάσματα του κόσμου και… ετοιμαστείτε να νιώσετε κύματα ανατριχίλας να διαπερνούν το κορμί σας.


1. Isla de las Muñecas (Το Νησί με τις Κούκλες), ΜεξικόΣτο νησί αυτό ζούσε ένας ερημίτης, ο Julian Santana Barrera. Σύμφωνα με το θρύλο ο Julian είχε βρει ένα κορίτσι που είχε πνιγεί σε ένα κανάλι και κρέμασε κούκλες σε όλο το νησί για να κατευνάσει το πνεύμα της. Το νησί έγινε δημοφιλής τουριστική ατραξιόν, ενώ πολλοί επισκέπτες πήγαιναν εκεί με τη δική τους κούκλα, τν οποία άφηναν εκεί. Το 2001 ο Barrera λέγεται ότι βρέθηκε πνιγμένος, στο ίδιο σημείο που κάποτε είχε βρει το κορίτσι.

2. Hashima Island, Ιαπωνία
Είναι γνωστό ακόμη και ως νησί-«θωρηκτό». Οι εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις εξόρυξης άνθρακα κ τα σκονισμένα απομεινάρια των πρώην ενοίκων τους δημιουργούν ένα απόκοσμο σκηνικό. Κάποτε ζούσαν σε αυτό 5.000 εργάτες, κάνοντας το νησί το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος στον κόσμο.

3. Pripyat, Ουκρανία
Εγκαταλείφθηκε αμέσως μετά το πυρηνικό ατύχημα με το Τσερνόμπιλ το 1986. Κάποτε η πόλη Pripyat της Ουκρανίας φιλοξενούσε 50.000 ανθρώπους. Τώρα στέκεται «παγωμένη» στο χρόνο, θυμίζοντας τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή που γνώρισε η ανθρωπότητα.

4. Oradour-sur-Glane, Γαλλία
Η πόλη Oradour-sur-Glane έχει παραμείνει ανέγγιχτη από τη σφαγή των Ναζί, που εξαφάνισαν ολόκληρο τον πληθυσμό αυτής το 1944 (642 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά).

5. Kolmanskop, Ναμίμπια
Πρώην χωριό επίδοξων γερμανών ανθρακορύχων, οι οποίοι έψαχναν την τύχη τους αναζητώντας διαμάντια στη μέση της αφρικανικής ερήμου.  Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα