Παράξενα πράγματα που συμβαίνουν όταν αγαπάς

 Τι σημαίνει να αγαπάς; Περιμένεις αντάλλαγμα γι’ αυτό που νιώθεις; Θα αγαπούσες πότε ένα άτομο το οποίο δεν θα σ’αγαπάει όχι μόνο το ίδιο αλλά ίσως

και καθόλου;Ο φιλόσοφος Τζίντου Κρισναμούρτι κάνει τον εξής συλλογισμό: «Ελευθερία και αγάπη πάνε μαζί.Η αγάπη δεν είναι αντίδραση, αν σ’αγαπώ επειδή μ΄αγαπάς, πρόκειται για
καθαρό εμπόριο, για κάτι που μπορεί να το αγοράσει κανείς στην αγορά.

Αγαπώ δε σημαίνει να ζητώ κάτι ως αντάλλαγμα, ούτε καν να νιώθω πως δίνω κάτι, και μόνο μια τέτοια αγάπη μπορεί να γνωρίσει την ελευθερία. Όταν βλέπεις μια πέτρα ακανόνιστη σ’ έναν δρόμο γεμάτο από ξυπόλυτους διαβάτες, την απομακρύνεις όχι επειδή σου το ζητούν αλλά επειδή λυπάσαι τον άλλον, δε σε νοιάζει ποιος είναι και πότε θα τν γνωρίσεις. Τo να φυτέψεις ένα δέντρο και να το φροντίζεις, το να κοιτάξεις το ποτάμι κ να χαίρεσαι την πληρότητα της γης… για όλα αυτά απαιτείται ελευθερία, και για να είσαι ελεύθερος πρέπει να αγαπάς».

Η ελευθερία λοιπόν, είναι που επιτρέπει σε δύο πρόσωπα να αγαπηθούν χωρίς πειθαναγκασμούς. Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να αγαπάει χωρίς να περιμένει τίποτα ως αντάλλαγμα αλλά ούτε κ αναγνώριση.

Η άποψη αυτή βρίσκει σύμφωνη και την Λουίζ Μ. Νόρμαν, η οποία είχε πει ότι «το μυστικό της ευτυχίας βρίσκεται μάλλον στο να τη χαρίζεις παρά στο να την περιμένεις».

Συνεπώς, το να περιμένουμε να αγαπηθούμε μόνο απογοήτευση μπορεί να μας φέρει και μία σταδιακή αποψίλωση της ικανότητάς μας να αγαπάμε. Ίσως, να πρέπει να αφεθούμε ελεύθεροι στην αγάπη, χωρίς όρους και συμφωνίες. Η αγάπη δεν είναι επιχείρηση, δεν είναι καν κάτι μετρήσιμο. Δεν ζυγίζεται, δεν πωλείται.

Θέλουμε να μας αγαπούν. Θέλουμε ν΄αγαπάμε. Όμως, η τέχνη του αγαπάν είναι κάτι πολύ πιο ευρύ, πιο αγνό και πιο απροσδιόριστο.

Συμπέρασμα… να μάθουμε να αγαπάμε πρώτα τον εαυτό μας και σταδιακά να μάθουμε να αγαπάμε χωρίς ανταλλάγματα./p>

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα