Σύμμαχος της καρδιάς μας το μπρόκολο

Η νέα ποικιλία μπρόκολου με την ονομασία Beneforte έγινε από νωρίς γνωστή χάρη στην αυξημένη περιεκτικότητά της σε
πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Σχεδόν τρία χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση στις ΗΠΑ και αργότερα στην Ευρώπη, έπειτα από πολλές μελέτες και κλινικές δοκιμές, χαρακτηρίζεται σούπερ «φάρμακο» για την καρδιά.

Η ποικιλία Beneforte δημιουργήθηκε από Βρετανούς επιστήμονες του Ινστιτούτου Διατροφικών Ερευνών στο Νόριτς με φυσικές μεθόδους. Πιο συγκεκριμένα, προχώρησαν στη διασταύρωση μιας κοινής ποικιλίας μπρόκολου από τη Μεγάλη Βρετανία με μια ποικιλία άγριου μπρόκολου με πικρή γεύση από την Σικελία.

Το ενδιαφέρον γύρω από το νέο μπρόκολο έχει προκαλέσει η αυξημένη κατά 2-3 φορές περιεκτικότητά του στην γλυκοραφανίνη, ουσία που, μεταξύ άλλων, συνδέεται με την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος. Η γλυκοραφανίνη διαλύει το λίπος στον οργανισμό εμποδίζοντας έτσι τη δημιουργία θρόμβων στις αρτηρίες, που αποτελεί βασικό παράγοντα πρόκλησης καρδιαγγειακών επεισοδίων. Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου. Βεβαίως, οι επιστήμονες παραμένουν αρκετά επιφυλακτικοί και συνεχίζουν τις μελέτες, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο η γλυκοραφανίνη έχει ευεργετική δράση στην ανθρώπινη υγεία.

Πάντως, σημαντική διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι τα επίπεδα της γλυκοραφανίνης παραμένουν σταθερά υψηλότερα σε σχέση με τις συνηθισμένες ποικιλίες μπρόκολου και ότι δεν επηρεάζουν την ποσότητα και την ποιότητα των άλλων θρεπτικών συστατικών. 
Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα