Υπάρχουν εθιστικές τροφές;

Πώς μπορεί ένα μικρό cupcake να μας καταστρέψει τη δίαιτα και γιατί δε μπορούμε να αντισταθούμε σε μία λαχταριστή σοκολατόπιτα; Απαντήσεις σε αυτές
τις απορίες έρχεται να δώσει πρόσφατη έρευνα που αποκαλύπτει τις πιο εθίστικες γεύσεις.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Άσλει Γκιαρχαρντ μελέτησαν την σχέση εθισμού του εγκεφάλου μας με ορισμένες τροφές και συνέταξαν τη λίστα με τις πιο εθιστικές τροφές που μας βάζουν σε πειρασμό σε καθημερινή βάση. όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, ο εθισμός αυτός είναι ισχυρός, ώστε τον θέτουν στην ίδια κατηγορία με την κατάχρηση φαρμάκων.

Ακολουθεί η λίστα με τις τροφές στις οποίες κανείς δε μπορεί να αντισταθεί.

Παγωτό
Είναι το πιο εθιστικό γλυκό παγκοσμίως αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες η μεγάλη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών μετατοπίζει στον ανθρώπινο εγκέφαλο το σημείο ρύθμισης της ηδονής και όταν γίνει αυτή η μετατόπιση, ο μόνος τρόπος να αντεπεξέλθει κανείς στον εθισμό είναι να φάει περισσότερο παγωτό!

Ντόνατς
Η ζάχαρη είναι πολύ εθιστική ουσία, ενώ όπως εξηγούν οι επιστήμονες, κάθε φορά που καταναλώνουμε ζάχαρη ο οργανισμός παράγει ντοπαμίνη σε υπερβολικό βαθμό.

Ζυμαρικά
Το σήμα κατατεθέν της Ιταλικής κουζίνας αποτελεί επίσης πολύ εθιστικό φαγητό, ειδικά όταν συνοδεύεται με σάλτσες, βούτυρο και τυρί.

Λευκό ψωμί
Παρόλο που το μαύρο ψωμί είναι πιο υγιεινό και θρεπτικό, το λευκό ψωμί βρίσκεται στα τοπ της λίστας των εθιστικών τροφών.

Cupcakes
Ειδικά εκείνα που περιλαμβάνουν γλάσο τραβάνε το μάτι ενώ γίνονται πολύ εθιστικά λόγω της τεράστιας ποσότητας ζάχαρης που περιέχουν.

Πατατάκια
Μπορεί η κατανάλωση τους να ισοδυναμεί με την πόση 5 μπουκαλιών λαδιού, ωστόσο οι υπερβολικές ποσότητες αλατιού, λιπαρών και ζάχαρης τα κάνουν ανθυγιεινά αλλά και εθιστικά ταυτόχρονα.

Μπισκότα
Ερευνητές στο παρελθόν έχουν υποστηρίξει οτι ακόμα κι αν απλά κοιτάζει κανείς τα μπισκότα, ο οργανισμός του παράγει μικρές ποσότητες ντοπαμίνης, ενώ η κατανάλωσή τους αυξάνει ακόμα περισσότερο την παραγωγή της ουσίας αυτής, ωθώντας σας να φάτε κι άλλα.

Σοκολάτα
Λίγη σοκολάτα κάνει καλό, ωστόσο σε μεγάλες ποσότητες και με τακτική κατανάλωση, μπορεί να γίνει πιο εθιστική ακόμα και από ναρκωτικό.

Τηγανιτές πατάτες
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσουν οι τηγανητές πατάτες, ενώ ο συνδυασμός τους με δύο εξαιρετικά εθιστικές ουσίες (λιπαρά και αλάτι) τις κάνει ακόμα πιο επιθυμητές.

Καραμέλες και ζαχαρωτά
Ο Μαρκ Γκολντ, καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, ο οποίος ερευνά τον εθισμό στο φαγητό εδώ και 30 χρόνια, υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος εκτίθεται στα ζαχαρώδη τρόφιμα ήδη από την κοιλιά της μητέρας του αλλά και στην παιδική ηλικία γεγονός που τον κάνει να θέλει μεγαλώνοντας να καταναλώνει όλο και περισσότερα γλυκά.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα