Βροχή οι καταγγελίες στο Appodixi: Λουκέτο σε βενζινάδικο μετά από έλεγχο

 Η παράβαση έχει διαπιστωθεί και οι αντλίες του βενζινάδικου σφραγίζονται… Έχουν περάσει λίγα λεπτά από την επώνυμη καταγγελία οδηγού στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για την απόδειξη που του έκοψαν και οι ελεγκτές προχωρούν μπροστά στον ιδιοκτήτη σε συρματασφάληση και σφράγιση, τόσο των αντλιών όσο και των δεξαμενών του πρατηρίου.

Το βενζινάδικο που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή μπήκε στο στόχαστρο όταν οδηγός κατήγγειλε ότι άλλα χρήματα πλήρωσε κι άλλα έγραφε η απόδειξη που του έκοψαν. Όταν έφτασαν οι ελεγκτές σταμάτησαν για έλεγχο έναν οδηγό που μόλις είχε γεμίσει.

Η χρέωση στην απόδειξη που κρατούσε ήταν 63 ευρώ αλλά όπως διαπιστώθηκε στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ είχαν περάσει μόλις 20 ευρώ. Με τον έλεγχο να ξεσκεπάζει άλλες 18 περιπτώσεις που είχαν παραποιηθεί τα ποσά των αποδείξεων σε ποσοστό ακόμα κ 90% της πραγματικής αξίας.

Ο δικηγόρος του βενζινάδικου προσπάθησε να αμφισβητήσει τα στοιχεία που έδειχναν φοροδιαφυγή αλλά οι ελεγκτές προχώρησαν στη σφράγιση. Με αυτές τις εικόνες από το βενζινάδικο να προκαλούν από χθες αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στην περιοχή.

Η σύγκριση των στοιχείων της απόδειξης που βλέπει ο πελάτης με τα στοιχεία που πηγαίνουν στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ γίνεται αυτόματα μέσω ειδικής εφαρμογής που πλέον είναι διαθέσιμη σε όλους.

Ο πελάτης σκανάρει στο κινητό του, το barcode της απόδειξης και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα διασταυρώνεται αν όλα είναι νόμιμα. Αν ο οδηγός διαπιστώσει ότι υπάρχει θέμα, μπορεί να πατήσει την ένδειξη αναφορά για να αναλάβουν δράση οι Αρχές.

Πριν από λίγες μέρες, έγινε αναφορά για βενζινάδικο του Βύρωνα-καρεα  στο οποίο επίσης μπήκε λουκέτο, μετά τις διαπιστώσεις για φοροδιαφυγή.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο βενζινάδικο της Αγίας Παρασκευής διαπιστώθηκαν 15 περιπτώσεις που οι υπεύθυνοι του βενζινάδικου, δεν είχαν διαβιβάσει καθόλου τα ποσά από τις αποδείξεις στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ.

Όσοι πλησιάζουν στο βενζινάδικο βλέπουν πως αυτό είναι κλειστό λόγω παραποίησης μηχανισμών από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Όλα αυτά την ώρα που οι οδηγοί έχουν πάντα στο μυαλό τους, τόσο τις τιμές που βρίσκονται διαρκώς στα ύψη, όσο και τα φαινόμενα νοθείας που διαπιστώνονται και  μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και τον κινητήρα του αυτοκινήτου τους.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα