Τουρκία: Δεύτερο ηχηρό χαστούκι στην Άγκυρα από το State Department

Το State Department τράβηξε το αυτί της Άγκυρας για μια ακόμα φορά τονίζοντας πως η απόκτηση πρόσθετων S-400 μπορεί να επιφέρει επιπλέον κυρώσεις παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος και πολύτιμος όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

«Οποιεσδήποτε τέτοιες συναλλαγές θα μπορούσαν να υπόκεινται σε κυρώσεις CAATSA, ξεχωριστές και επιπλέον από αυτές που έχουν ήδη επιβληθεί», δήλωσε το State Department.

Λίγες ώρες πριν τόσο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας όσο και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ είχαν καλέσει Αθήνα και Άγκυρα να επιλύσουν τις όποιες διαφορές με διάλογο.

Ο Γενς Στολτενμπεργκ σχολίασε: «Συμμετέχουν και συνεισφέρουν στο ΝΑΤΟ με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Οποιεσδήποτε διαφορές μεταξύ τους, φυσικά, θα πρέπει να επιλυθούν με διπλωματικά μέσα.»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ: «Γενικότερα, μπορώ μόνο να επαναλάβω αυτό που είπε ο Γενς, για παράδειγμα, για την Ελλάδα και την Τουρκία – και οι δύο ζωτικής σημασίας, σημαντικοί σύμμαχοι, φίλοι των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχουν διαφορές και φυσικά θα θέλαμε να τους δούμε να επιλύουν αυτές τις διαφορές με εποικοδομητικό τρόπο μέσω του διαλόγου.»

Όλα αυτά την στιγμή που η Άγκυρα έθεσε και πάλι θέμα σχετικά με την μειονότητα στην Θράκη για να λάβει αυστηρή απάντηση από την Αθήνα.

Το υπουργείο Εξωτερικών :«Είναι άξιον απορίας σε ποια διάταξη της Συνθήκης της Λωζάννης, την οποία, συστηματικά, παραβιάζει η Τουρκία, αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη εκλέγονται. Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά να μας υποδείξει το συγκεκριμένο άρθρο. Συγκρατείται μάλιστα, ότι η Τουρκία προέβη σε σχετική ανακοίνωση λίγες ημέρες μετά τη θλιβερή επέτειο των «Σεπτεμβριανών» του 1955, κάτι που, αν μη τι άλλο θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για αναστοχασμό από την πλευρά της Τουρκίας.»

Με το τουρκικό υπουργείο άμυνας να δίνει βίντεο από την κατάληψη της Σμύρνης το 1922 ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε γι ακόμη μία φορά το άσπρο μαύρο.

«Η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό είναι ανεξήγητη. Συνεχίζουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά ακριβώς κάτω από τη μύτη μας ενάντια στο αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς που προκύπτει από συνθήκες. Παράλληλα βέβαια υπάρχει και η ίδρυση βάσεων. Η Αμερική οδηγεί σε αυτό.», σχολίασε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Νίκος Δένδιας και ο πρώην προεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ από το βήμα του συνεδρίου του Economist και του powergame.gr στη Θεσσαλονίκη έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα στην Τουρκία.

«Δεν πρέπει να δεχτούμε ότι, στους κόλπους μια συμμαχίας όπως το ΝΑΤΟ, θα έχουμε μια τέτοιου είδους απειλή εναντίον μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ από ένα άλλο μέλος.», σημείωσε ο πρώην Πρόεδρος Γαλλίας.

Δήμαρχος που πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας , λέγοντας ότι προτίθεται να…ανατιναχθεί ως βομβιστής ανάμεσα σε έλληνες στρατιώτες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Αν ο Ερντογάν είναι έτοιμος, είμαι κι εγώ έτοιμος να γίνω καμικάζι, να ανατιναχθώ ανάμεσα στους Έλληνες στρατιώτες.», δήλωσε ο Τανζού Οζτζάν, δήμαρχος Μπολού, Τουρκίας.

Την Δευτέρα η Πολεμική Αεροπορία παραλαμβάνει τα δύο πρώτα F-16 που αναβαθμίστηκαν στο επίπεδο VIPER.



Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα