Τέσσερις συνήθειες που σας χαρίζουν χρόνια

Ο υγιεινός τρόπος ζωής μεταφράζεται σε μακροβιότητα. Το συγκεκριμένο πόρισμα προκύπτει από έρευνα.Χρησιμοποιώντας δημογραφικά
στοιχεία των

ΗΠΑ, από το 1996 έως το 2015, οι ερευνητές καθόρισαν ότι άνθρωποι ηλικίας 17 ετών και άνω, που δεν καπνίζουν, ασκούνται σε τακτική βάση, ακολουθούν υγιεινή διατροφή και καταναλώνουν μέτρια ποσότητα αλκοόλ, έχουν 63% λιγότερες πιθανότητες θανάτου σε μικρή ηλικία, σε σχέση με ανθρώπους που δεν ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής. Στην έρευνα έλαβαν μέρος σχεδόν 17.000 άνθρωποι.

Χωριστά η καθεμία συμπεριφορά παρέχει προστασία, αλλά το μεγαλύτερο όφελος προέρχεται από τις 4 σε συνδυασμό.

Όσοι είχαν υιοθετήσει τις 4 συμπεριφορές παρουσίαζαν κίνδυνο θνησιμότητας από καρκίνο και καρδιοπάθεια κατά τα δυο τρίτα χαμηλότερο, ενώ άλλες αιτίες θανάτου ήταν 57% χαμηλότερες σε σχέση με όσους δεν ακολουθούσαν κάποια από τις παραπάνω συμπεριφορές.

Ο Thomas R. Frieden, διευθυντής του CDC, δήλωσε ότι αν κάποιος θέλει να ζήσει περισσότερο και να αισθάνεται ευεξία θα πρέπει να υιοθετήσει υγιεινές συμπεριφορές, να μην καπνίζει, να ασκείται τακτικά, να τρώει υγιεινά και να αποφεύγει την υπερβολική χρήση αλκοόλ.

Οι γυναίκες που ακλουθούσαν τις 4 συμπεριφορές είχαν ελαφρώς καλύτερη εικόνα από τους άντρες. Ο κίνδυνος θνησιμότητας από όλα τα αίτια ήταν 63% χαμηλότερος, ενώ των αντρών ήταν 62% χαμηλότερος.

Εστιάζοντας σε καθεμία συμπεριφορά χωριστά, άνθρωποι που δεν κάπνιζαν είχαν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο. Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ - όχι περισσότερα από 2 ποτά την ημέρα για τους άντρες και ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες - συνδεόταν πιο ισχυρά με χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, ποσοστό 40 έως 50% ήδη είχε υιοθετήσει τουλάχιστον μια από τις 4 συμπεριφορές. Στόχος είναι η ενίσχυση των συγκεκριμένων συμπεριφορών, σημειώνουν οι ερευνητές.
Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα