Πιο επιρρεπείς οι άνδρες στα προβλήματα μνήμης

Οι ηλικιωμένοι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να αναπτύξουν προβλήματα μνήμης, σύμφωνα
με μί νέα μελέτη.

Στη μελέτη συμμετείχαν 2.050 εθελοντές ηλικίας 70 έως 89 ετών, απ τους οποίους πήραν συνεντεύξεις οι ερευνητές για τη μνήμη και το ιατρικό ιστορικό τους, ενώ τους υπέβαλλαν σ ειδικά τεστ μνήμης και ικανότητας σκέψεως.

Συνολικά, το 14% των εθελοντών έπασχαν από ήπια νοητική διαταραχή, αλλά το ποσοστό αυτό ήταν κατά σχεδόν 40% υψηλότερο στους άντρες απ’ ό,τι στις γυναίκες (19% έναντι 14%).

Οι πάσχοντες από ήπια νοητική διαταραχή παρουσιάζουν προβλήματα μνήμης ή σκέψεως τα οποία είναι πιο σοβαρά από αυτά που θα σχετίζονταν με την φυσιολογική γήρανση. Η ήπια νοητική διαταραχή συχνά – αλλά όχι πάντοτε – αναπτύσσουν αργότερα νόσο του Άλτσχαϊμερ, σύμφωνα μ τν Εταιρεία Νόσου του Άλτσχαϊμερ των ΗΠΑ.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο τεύχος της επιθεώρησης «Neurology», έδειξε ακόμη πως το 10% των συμμετεχόντων είχαν άνοια, ενώ το 76% είχαν φυσιολογική μνήμη κ ικανότητα σκέψης.

«Είναι η πρώτη μελέτη που διεξάγεται στην κοινότητα και δείχνει ότι η συχνότητα της ήπιας νοητικής διαταραχής είναι υψηλότερη στους άντρες», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ρόναλντ Πίτερσεν, από την Κλινική Μάγιο, στ Ρότσεστερ της Μινεσότα.

Η μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από το κυβερνητικό Εθνικό Ίδρυμα Γηράνσεως (NIA) των ΗΠΑ και το ερευνητικό πρόγραμμα για τη νόσο του Άλτσχαϊμερ της Κλινικής Μάγιο, έδειξε ακόμη πως η ήπια νοητική διαταραχή είναι συχνότερη μεταξύ τν λιγότερο μορφωμένων ατόμων και μεταξύ όσων έχουν μείνει εργένηδες.Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα