Ποια είναι η ιδανική ηλικία μίας γυναίκας σύμφωνα με τους άντρες;

Είτε είναι 50άρηδες είτε 20άρηδες, οι άντρες θεωρούν ότι ως ιδανική ηλικία για τις ερωτικές συντρόφους τους τα 24-25 χρόνια, αλλά οι γυναίκες
προτιμούν τους λίγο μεγαλύτερους από αυτές, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Έτσι, παρότι οι άντρες φαντασιώνονται τις πιτσιρίκες (ή τις λίγο μεγαλύτερές τους γυναίκες όταν πρωτομπαίνουν στην ενήλικη ζωή), οι περισσότεροι τελικά παντρεύονται ή δημιουργούν μόνιμες σχέσεις με σχεδόν συνομήλικές τους γυναίκες.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε απ Φινλανδούς επιστήμονες, οι οποίοι ρώτησαν 12.656 συμπατριώτες τους για την ηλικία του/της συντρόφου τους και την ιδανική ηλικία που θα ήθελαν να είχε.

Οι ηλικίες των 24 και 25 ετών αναδείχθηκαν ως οι ιδανικές για τους άντρες, ανεξάρτητα από την δική τους ηλικία. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή είναι μία εξελικτική προτίμηση, που αναπτύχθηκε διότι οι γυναίκες σε αυτές τις ηλικίες είναι πιο γόνιμες και ώριμες και έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες να τεκνοποιήσουν και να αναθρέψουν σωστά τα παιδιά τους.

Ο αντίστοιχος προγραμματισμός στις γυναίκες φαίνεται πως είναι εντελώς διαφορετικός.

Όπως έδειξε η μελέτη, οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν τους λίγο μεγαλύτερους άντρες - με τη διαφορά να παρουσιάζει διακύμανση αναλόγως με την δική τους ηλικία, αλλά να είναι της τάξεως των τεσσάρων ετών το πολύ.

Επιπλέον, οι προτιμήσεις τους και η πραγματικότητα δεν απέχουν ιδιαιτέρως.

Στην πραγματικότητα, με εξαίρεση τις γυναίκες στα τέλη της εφηβείας και τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής που προτιμούν άντρες κατά μέσον όρο 4 χρόνια μεγαλύτερους από τις ίδιες, όλες οι άλλες προτιμούν και επιλέγουν τους συνομηλίκους τους ή έστω τους άντρες που είναι κατά μέσον όρο ένα-δύο χρόνια μεγαλύτεροι από αυτές.

Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι οι λίγο μεγαλύτεροι άντρες έχουν αυξημένες πιθανότητες να διαθέτουν τα χρήματα και τη σταθερότητα που απαιτείται για να στηρίξουν μια οικογένεια, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Evolution & Human Behavior».

Μολονότι, δε, ένας πολύ μεγαλύτερος άντρας ίσως θα είχε πολύ περισσότερα χρήματα, είναι πιθανότερο να πεθάνει όταν τα παιδιά του θα είναι ακόμα μικρά, γι' αυτό και δεν αποτελεί πρώτη επιλογή από τις περισσότερες γυναίκες, προσθέτουν ο δρ Γιαν Άντφολκ, από το Τμήμα Ψυχολογίας & Λογοπεδικής του Πανεπιστημίου Åbo Akademi, στο Τουρκού, και οι συνεργάτες του.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι «στο παιχνίδι των ετεροφυλικών σχέσεων, οι γυναίκες είναι αυτές που τελικά επιλέγουν και έτσι οι άντρες μένουν στην επιθυμία», σχολίασε ο δρ Άντφολκ.
Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα