Γιατί πρέπει να κλείνουμε το κινητό το βράδυ;

Απαγορευτική η χρήση του κινητού μετά τις 9 το βράδυ εάν θέλουμε να προστατεύσουμε την υγεία μας, επισημαίνει νέα αμερικανική μελέτη.Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν προειδοποιούν
ότι η χρήση του κινητού το βράδυ, εκτός ωραρίου εργασίας, προκαλεί έντονο στρες, μας στερεί ενέργεια κ προκαλεί αϋπνία. Πρόκειται γι ένα «εργασιακό hangover» που μας αποτρέπει να αποδώσουμε την επόμενη μέρα. «Το κινητό κρατά το μυαλό απασχολημένο και μας δυσκολεύει να απομακρυνθούμε από τις εργασιακές υποχρεώσεις ώστε να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε», δηλώνει ο Ράσελ Τζόνσον από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο διαφορετικές πειραματικές μελέτες ώστε να αξιολογήσουν τη σχέση του κινητού με τν αϋπνία. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η εξάρτηση από το κινητό και οι βραδινές εργασιακές υποχρεώσεις οδηγούν στον κακό ύπνο και την έλλειψη παραγωγικότητας τν επόμενη μέρα. Το κινητό αναδείχθηκε «νικητής» μεταξύ των ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς αποδείχθηκε πως έχει τις σημαντικότερες επιπτώσεις στην υγεία κ τν ευεξία. 

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το φως που εκπέμπουν τα κινητά διαταράσσει τον ύπνο, επειδή εμποδίζει την απελευθέρωση μελατονίνης. Η ορμόνη αυτή απελευθερώνεται φυσικά από τον οργανισμό τις βραδινές ώρες ώστε να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε. Όλες οι συσκευές έχουν αυτήν τν επίδραση στον οργανισμό, όμως χαρακτήρισαν το κινητό ως την πιο «αδιάκριτη και επεμβατική συσκευή» που συνοδεύει κάθε στιγμή της ζωής μας. 


Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα