Οι επιπτώσεις της μόνιμης σχέσης στο σέξ!

Μία νέα μελέτη αποδεικνύει αυτό που πολλοί, κυρίως παντρεμένοι, εκ πείρας γνωρίζουν: όταν οι γυναίκες βρίσκονται σε σταθερή σχέση, χάνουν
σταδιακά το ενδιαφέρον τους
για το σεξ,ενώ οι άντρες όχι.

Το εύρημα ίσως βοηθήσει τα ζευγάρια, λένε οι ερευνητές. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η ερωτική επιθυμία της γυναίκας ελαττώνεται με το πέρασμα του χρόνου, θα έχουν πιο ρεαλιστικές προσδοκίες από την ερωτική τους ζωή κ θα μπορούν να αντιμετωπίζουν τις αλλαγές στην ερωτική επιθυμία της όπως αυτές θα εμφανίζονται. Αυτός φαίνεται να είναι και ο σκοπός της ερέυνας καθώς έχει γίνει πολλές αρκετές φορές λόγος για το πόσο σημαντικό είναι το σεξ στη σωματική και ψυχική υγεία μας.

Ο δρ.Σάρα Μάρεϊ και ο δρ.Ρόμπιν Μιλχάουζεν, από το Πανεπιστήμιο του Γκελφ, στο Οντάριο του Καναδά, ζήτησαν από 170 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 25 έως 30 ετών, να απαντήσουν σε ερωτήματα για το επίπεδο της ικανοποίησης που ένιωθαν για τη σχέση τους, την ερωτική τους ζωή και την ερωτική τους επιθυμία.

Οι εθελοντές βρίσκονταν σε μόνιμη σχέση, με τη διάρκειά της να κυμαίνεται από ένα μήνα έως εννέα χρόνια. Η ερωτική επιθυμία τους βαθμολογήθηκε με βάση την κλίμακα ερωτικής λειτουργίας FSFI, στην οποία η κατώτατη ερωτική επιθυμία βαθμολογείται με 1,2 και η ανώτατη με 6,0.

Σε γενικές γραμμές, οι εθελοντές ήταν ικανοποιημένοι από την σχέση και την ερωτική τους ζωή, αλλά η ερωτική επιθυμία των γυναικών έφθινε αναλόγως με την διάρκεια της σχέσης τους.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «JournalofSex & MaritalTherapy», ανά κάθε πρόσθετο μήνα που οι γυναίκες είχαν σχέση με τον ίδιο σύντροφο, η ερωτική επιθυμία τους μειωνόταν κατά 0,02 βαθμούς στην κλίμακα FSFI.

Στην πραγματικότητα, η διάρκεια της σχέσης απεδείχθη καλύτερος προάγγελος της ερωτικής επιθυμίας τους απ’ ό,τι η σχέση και η ικανοποίησή τους από την σεξουαλική τους ζωή.

Μολονότι εξάλλου η μείωση κατά 0,02 βαθμούς στην ερωτική επιθυμία δεν είναι μεγάλη, καθώς περνούν οι μήνες αθροίζεται και το σημαντικότερο: η ερωτική επιθυμία των ανδρών ήταν σταθερή ανεξάρτητα από τη διάρκεια της σχέσης τους, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις ήταν υψηλότερη από αυτήν των γυναικών.

Διαιώνιση του είδους και ορμόνες

Για τους εξελικτικούς ψυχολόγους, τα ευρήματα είναι αναμενόμενα, κατά την δρα Μάρεϊ. Και αυτό, διότι για να εξασφαλιστεί η διαιώνιση του είδους η μεν ανδρική επιθυμία πρέπει να παραμένει υψηλή ώστε να τεκνοποιούν οι άντρες, οι δε γυναίκες πρέπει να στρέφουν την προσοχή τους μακριά από το σεξ και προς την ανατροφή των παιδιών τους.

Επιπλέον, καθώς περνάει ο καιρός που ένα ζευγάρι είναι μαζί, το παθιασμένο αρχικό στάδιο της σχέσης δίνει τη θέση του σε ένα στάδιο με λιγότερο πάθος αλλά περισσότερη αγάπη – μετάβαση που έχει διαπιστωθεί ότι συμβαίνει έπειτα από 6 έως 30 μήνες στη σχέση, αναλόγως με το ζευγάρι.

Η μετάβαση αυτή φαίνεται πως συνοδεύεται από ορμονικές αλλαγές, οι οποίες επίσης θα μπορούσαν να επηρεάζουν την ερωτική επιθυμία των γυναικών.Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα