Τσελίκ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρεται σαν κράτος απατεώνας

 

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας (AKP), Ομέρ Τσελίκ, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (10.09.2022) στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Λέσβου.

Στις νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Αθήνας ο Ομέρ Τσελίκ, υποστήριξε πως «οι προκλήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο  δεν θα βγουν σε καλό».

«Παρακολουθούμε τις προκλήσεις που προσπαθεί να εγείρει η Ελλάδα αλλά είναι ένας αδιέξοδος δρόμος. Τίποτα από αυτό δεν θα βγει υπέρ της Ελλάδας. Η Τουρκία έχει επάρκεια στο να λύσει τα προβλήματα στο τραπέζι. Η λύση σε αυτά τα προβλήματα είναι ο διάλογος. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρεται σαν κράτος απατεώνας», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, επαναλαμβάνοντας ότι «γνωρίζουμε τις προκλήσεις της Ελλάδας. Η τελευταία ήταν όταν άνοιξε πυρ στο πλοίο Ro-Ro. Αυτό ήταν πειρατεία. Αυτό που λέμε συνέχεια είναι ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτού του είδους την παρενόχληση και την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια de facto κατάσταση».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχώρησε σε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας, συνεχίζοντας στον δρόμο που χάραξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι «ξύνεται». «Αν και λέμε ότι τα δικαιώματα των γειτόνων θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, οι Έλληνες συνεχίζουν να ξύνονται. Αν ξεκινήσετε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες όπως συνέβη και στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση προς την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Στον αντίποδα, ως «ρητορικούς παροξυσμούς» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το παραλήρημα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος έφτασε στο σημείο να «νουθετήσει» τους Έλληνες λέγοντας σε ομιλία του το πρωί της Δευτέρας «μαζέψτε τα μυαλά σας, συνέλθετε, μην γίνεστε όργανα άλλων». Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε τη σημασία που τους πρέπει». Ο ίδιος απέδωσε τη ρητορική Τσαβούσογλου «σε εσωτερική κατανάλωση ή σε μια προσπάθεια να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα».




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα