Πώς θα αναγνωρίσετε το ιδανικό ταίρι!


Θα ακούσετε πολλά άτομα να μιλάνε για την παρούσα σχέση τους κολακευτικά και παράλληλα να σπέρνουν την
αμφιβολία. Λίγοι είναι σίγουροι ότι βρήκαν το ιδανικό ταίρι ενώ οι περισσότεροι αναρωτιούνται ακόμα και «ψάχνονται» μήπως...
βρουν κάτι ακόμα καλύτερο.

Αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία σκέψης μας παρομοιάζει με παιδιά που παίζουμε μουσικές καρέκλες και φοβόμαστε μήπως όταν σταματήσει η μουσική καθόμαστε στη λάθος καρέκλα ή δεν βρίσκουμε καμία.

Μία από τις βασικές αιτίες που νιώθουμε έτσι, σύμφωνα με το tsekouratoi.gr, είναι ότι τείνουμε να βαθμολογούμε ένα-ένα τα εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά του κάθε συντρόφου και με βάση αυτή τη βαθμολογία να τους συγκρίνουμε μεταξύ τους.

Καταλήγουμε έτσι συχνά να θεωρούμε ότι παίρνουμε λιγότερα από όσα αξίζουμε από τη σχέση μας και ότι άδικα συμβιβαζόμαστε γιατί στην επόμενη γωνία μας περιμένει ένα καλύτερο ‘deal’. Τέτοιος φυσικά τρόπος σκέψης υποβαθμίζει την όλη αξία που έχει μία σχέση περνώντας της στη σφαίρα της ψυχρής λογικής.

Αν προσπαθήσουμε να συγκρίνουμε άτομα μεταξύ τους θα καταλάβουμε ότι είναι διαφορετικά και δεν μπορούμε να τα αξιολογήσουμε τμηματικά, ούτε πάνω στην ίδια βάση, καθώς οι παράμετροι και η βαρύτητα που έχει ο καθένας στη ζωή μας και στην ψυχολογία μας αλλάζουν σημαντικά από σχέση σε σχέση.

Με ένα τέτοιο «κακό» σκεπτικό βιώνουμε το οξύμωρο αφού από τη μια θεωρούμε ότι κάπου εκεί τριγύρω υπάρχει ο «ένας και μοναδικός» ενώ από την άλλη θεωρούμε ότι όλοι είναι ίδιοι και δύνανται να συγκριθούν μεταξύ τους πάνω στην ίδια βάση με κριτήριο μικροδιαφορές όπως «καλό ή καλύτερο sex», «ευγένεια ή περισσότερη ευγένεια», «γοητεία ή περισσότερη γοητεία».

Η λογική της βαθμολόγησης δεν ευσταθεί καθώς κάποιοι έχουν χαρακτηριστικά που δεν έχουν άλλοι καθόλου. Τα περισσότερα στοιχεία μιας προσωπικότητας είναι τόσο περίπλοκα και πολύπλευρα που δεν μπορούν να εκφραστούν με έναν αριθμό από το 1 μέχρι το 10.

Ακόμα κι αν γινόταν αυτό, είναι διαφορετική η σημασία που εμείς αποδίδουμε στο καθένα από αυτά τα χαρακτηριστικά.

Εκτιμούμε για παράδειγμα περισσότερο την ομορφιά ενός ανθρώπου ή την ευστροφία του;

Αν λοιπόν αρχίσουμε να συγκρίνουμε με αυτό τον τρόπο, βλέπουμε τα δέντρα και χάνουμε το δάσος. Κοιτάμε δηλαδή τα κριτήρια και όχι ολόκληρη την προσωπικότητα. Ας εστιάσουμε λοιπόν σε κάτι πιο ουσιαστικό κι αυτό είναι σαφώς η «χημεία» που έχουμε μεταξύ μας, το πόσο στενά έχουμε συνδεθεί με αυτό τον άνθρωπο, πόσο μας εκφράζει και πόσο κοντά είμαστε ως προς τις κοινές αναφορές στη ζωή.

Εν ολίγοις βρείτε τον άνθρωπο που ταιριάζετε περισσότερο και έχετε δεθεί πιο πολύ, όχι αυτόν που σας αξίζει με βάσει το προτερήματα που έχετε. Οι σχέσεις δεν είναι συναλλαγή. Είναι αυθόρμητη συνύπαρξη.

Το κατά πόσον θα μείνετε σε μια σχέση για πάντα ή για πολύ καιρό εξαρτάται πολύ από την ωριμότητα τη δική σας, το πόσο έτοιμες είστε να εκτιμήσετε τη σχέση σας και να τη δείτε στη σωστή διάσταση. Ιδανικός σύντροφος σημαίνει ο άνθρωπος που σας καταλαβαίνει και τον καταλαβαίνετε στις δεδομένες συνθήκες και φάση ζωής.

Σημαίνει επίσης αυτός που εκτός από τη φωνή της λογικής αφυπνίζει και τα ομορφότερα συναισθήματά σας!


Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα