10... κόλπα για να κρατήσετε τη σχέση σας ζωντανή

Αισθάνεστε ότι έχετε βρει την αδελφή ψυχή και θέλετε να κρατήσετε αυτό το συναίσθημα ζωντανό
για πάντα. Η καθημερινή ρουτίνα ωστόσο δε βοηθάει και πολύ. Αλλά ποιος σας είπε ότι οι σχέσεις είναι εύκολη υπόθεση;

Μπορεί ο έρωτας να είναι...χημεία αλλά η αγάπη είναι περισσότερο...μαθηματικά. Για να γίνει μία σχέση ζωής χρειάζεται καθημερινή δουλειά και κόπος, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι είναι κάτι αρνητικό και κουραστικό. Καθημερινές κινήσεις μπορούν, εάν γίνουν συνειδητά, να κρατήσουν τη φλόγα μεταξύ εσάς και του/της συντρόφου σας για πάντα. Πως «δουλεύει» όμως αυτό;

Δείξτε αγάπη

Δεν αρκεί να αγαπάτε κάποιον, πρέπει και να του το δείχνετε κιόλας. Δυστυχώς ο άνθρωπος γρήγορα ξεχνά, παραμελεί ή αφαιρείται και κάπου εκεί μέσα στη δίνη της καθημερινότητας και των υποχρεώσεων, χάνει τον έλεγχο και μαζί με αυτόν και το έτερον ήμισυ. Τι κι αν η δουλειά σας πιέζει; Η ζωή σας δεν πρέπει να είναι η δουλειά σας. Ξεχωρίστε τα και δείξτε στον σύντροφό σας την αγάπη, όχι απαραίτητα με λόγια αλλά με πράξεις. Εξάλλου σε κανέναν δεν αρέσει να τον θεωρούν δεδομένο.

Έλεος με τη μουρμούρα

Πρέπει να καταλάβετε και να συνειδητοποιήσετε ότι όλοι, μα όλοι ανεξάρτητα πόσο ανεκτικοί και βολικοί είναι σαν χαρακτήρες έχουν τα όρια τους. Η μουρμούρα, η γκρίνια και η δυσαρέσκεια σε καθημερινή μάλιστα βάση είναι ανυπόφορες και πιεστικές. Συζητήστε με τον σύντροφό σας και περιμένετε να ακούσετε και τη δική του /της άποψη. Τα αποτελέσματα ίσως να σας εκπλήξουν.

Αλληλοσεβασμός

Αν και τα ευκόλως εννοούμενα πρέπει να παραλείπονται, η αλήθεια είναι ότι τα δεδομένα είναι εκείνα που ξεχνά συνήθως ο άνθρωπος. Ο αλληλοσεβασμός είναι πυρήνας σε μία σχέση. Η αμοιβαία εκτίμηση και η κατανόηση των αναγκών του άλλου πρέπει να θεωρούνται και δικές σας ανάγκες. Η κοινή πορεία εξάλλου είναι αυτή που οδηγεί ένα ζευγάρι στην ευτυχία.

Λύστε τις διαφορές σας

Ποτέ μα ποτέ μην αφήνετε άλυτα ζητήματα, ειδικά όταν αυτά προκαλούνται κατά τη διάρκεια ενός καβγά. Τα νεύρα κάνουν τους ανθρώπους να λένε πράγματα που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, ίσως να μην σκέφτονταν καν, αλλά δυστυχώς η ένταση της στιγμής αλλάζει το ειρηνικό σκηνικό. Επειδή όμως όλα διορθώνονται, φροντίστε σε τέτοια περίπτωση να συζητήστε με τον/την σύντροφό σας όλα όσα προκύπτουν σε έναν καβγά. Με μαθηματική ακρίβεια αν δεν το κάνετε, σύντομα θα τα βρείτε μία ακόμα φορά μπροστά σας.

Επικοινωνία...μήτηρ πάσης μαθήσεως

Αν και φαντάζει κουραστικό, γιατί καθημερινά όλοι βομβαρδίζονται από την «επιτακτική ανάγκη για επικοινωνία», η αλήθεια είναι ότι ο τομέας αυτός είναι τόσο σημαντικός όσο ακούγεται. Σκεφτείτε εξάλλου ότι η επικοινωνία φέρνει τον κόσμο πιο κοντά και με τον τρόπο αυτό αντιλαμβάνεστε καλύτερα ποιον έχετε απέναντί σας και πόσο σημαντικός είναι για σας.

Πίστη…για διάρκεια

Ας μην κοροϊδευόμαστε, προκειμένου να κρατήσετε μία σχέση ζωντανή οφείλετε να είστε έντιμος απέναντι στον/στην σύντροφό σας. Η εντιμότητα και η πίστη είναι οι αρετές που θα εγγυώνται διάρκεια. Εξάλλου σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε ψέματα και να κάνουν πράγματα πίσω από την πλάτη του. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η πίστη είναι θεμελιώδεις λίθοι, υπερεκτιμημένοι αλλά στην ουσία τόσο απλοί. Εξάλλου, το παραμύθι είναι ωραίο μόνο όταν είναι αμοιβαίο.

Συμβιβασμοί…

Όταν δύο άνθρωποι επιλέγουν να μοιραστούν τις ζωές τους, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει να υπάρξουν υποχωρήσεις. Όλοι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και η ειδοποιός διαφορά του ενός από τον άλλο, ο χαρακτήρας του καθενός δηλαδή, είναι αυτό που προσδίδει τη γοητεία σε μία σχέση. Οι αμοιβαίες «προσαρμογές» προϊδεάζουν για την ευτυχία και των δύο μελών μιας σχέσης και κατ' επέκταση και της κοινής πορείας τους.

Κάντε ένα διάλειμμα

Δώστε χρόνο στη σχέση σας. Κάντε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και αφιερώστε το σε πράγματα που σας ευχαριστούν με τον /την σύντροφό σας. Η διασκέδαση έστω και για μερικές ώρες, αποκλειστικά και μόνο με το έτερον σας ήμισυ, δίνει άλλη πνοή και ενέργεια στη μέρα και τη σχέση σας.

Ειδικές μέρες

Οτιδήποτε και αν κάνετε ποτέ μην ξεχνάτε τις ειδικές μέρες, που έχετε σαν ζευγάρι. Τα γενέθλια και οι επέτειοι είναι ξεχωριστές, μοναδικές στιγμές και πρέπει να τις διαφύλαττετε με …νύχια και με δόντια. Είναι μοναδικές ευκαιρίες να δείξτε πόσο ενδιαφέρεστε για τη σχέση σας.

Ποτέ μην υποτιμάτε τον «αντίπαλο»

Η κάθε προσπάθεια του συντρόφου σας πρέπει να χαίρει τον σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξή σας έστω και αν εσάς δεν σας καλύπτει απόλυτα. Μην υποτιμάτε την προσπάθεια, την ιδέα ή την πράξη του συντρόφου σας, ο οποίος ζητά και επιθυμεί όπως και εσείς την αναγνώριση. Το να είναι κανείς περήφανος για τον σύντροφό του/της είναι σπουδαία υπόθεση…όπως ακριβώς θα θέλατε και σεις να είναι περήφανος για τα δικά σας όνειρα.

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα