Τι θα συμβεί σε περίπτωση ατυχήματος στη Zaporizhzhia;

Σαφή προειδοποίηση για τον κίνδυνο ενός ατυχήματος στον πυρηνικό σταθμό στη Zaporizhzhia, απευθύνει προς πάσα κατεύθυνση, η Ρωσία, με το υπουργείο Άμυνας της χώρας να υποστηρίζει ότι ο πλανήτης μπορεί να βιώσει μια κατάσταση παρόμοια με τη Φουκουσίμα.

Ειδικότερα, ο Ρώσος διοικητής Δυνάμεων της ραδιολογικής, χημικής και βιολογικής προστασίας, Igor Kirillov, δήλωσε πως λόγω των ενεργειών του Κιέβου στον πυρηνικό σταθμού μπορεί να προκύψει μια κατάσταση παρόμοια με το Τσερνόμπιλ και τη Φουκουσίμα.

«Σύμφωνα με τους ειδικούς μας, λόγω των ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μια παρόμοια κατάσταση μπορεί να προκύψει στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «μια τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης (έκρηξη στη Zaporizhzhia) θα προκαλέσει μαζική μετανάστευση του πληθυσμού και θα έχει πιο καταστροφικές συνέπειες από την επικείμενη ενεργειακή κρίση φυσικού αερίου στην Ευρώπη, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις προβλέψεις ορισμένων ευρωπαϊκών εξειδικευμένων οργανισμών».

Ο στρατηγός τόνισε ότι εάν οι εφεδρικές γεννήτριες ντίζελ και οι κινητές αντλίες της Zaporizhzhia καταστραφούν, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο πυρήνας θα υπερθερμανθεί και, με αποτέλεσμα «την καταστροφή των σταθμών του αντιδραστήρα στο μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης και κατά συνέπεια την απελευθέρωση ραδιενεργών ουσιών στην ατμόσφαιρα και μεταφορά τους σε εκατοντάδες χιλιόμετρα». Ειδικότερα, η Μόσχα προειδοποιεί ότι «σε περίπτωση ατυχήματος στο εργοστάσιο, η ραδιενέργεια θα καλύψει την Πολωνία, τη Γερμανία και τη Σλοβακία».




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα