Η Βόρεια Κορέα έτοιμη να στείλει εθελοντές να πολεμήσουν στην Ουκρανία

«Υπάρχουν αναφορές για 100.000 Βορειοκορεάτες εθελοντές οι οποίοι προετοιμάζονται ώστε να λάβουν μέρος στη σύγκρουση στην ανατολική Ευρώπη», αναφέρθηκε σε εκπομπή του ρωσικού καναλιού Channel One και αναμεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα New York Post.

Αιτία της συγκεκριμένης αναφοράς είναι ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία εμφανίζονται εξασθενημένες μετά τα πρώτα στάδια της εισβολής όταν επιχειρήθηκε να καταληφθούν σημαντικά τμήματα της ουκρανικής επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Κιέβου.

Το βάρος των απωλειών

Ορισμένες εκτιμήσεις αναλυτών θέλουν τους νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς να κυμαίνονται από 15.000 έως 25.000, από την έναρξη της εισβολής. Με δεδομένο ότι ήδη ο πόλεμος βρίσκεται στον πέμπτο μήνα του η ρωσική πλευρά φαίνεται να έχει απώλειες 100 στρατιωτικών ανά ημέρα.

Στην εκπομπή του Ιγκόρ Κοροτσένκο, στο ρωσικό δίκτυο Channel One, έγινε αναφορά και σε ρωσική «πρόσκληση» για «κτίστες» από την Βόρεια Κορέα οι οποίοι θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των κατεχόμενων από τη Ρωσία περιοχών του Ντονμπάς.

Οι δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή

Ο Αλεξάντερ Ματσεγκόρα, ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βόρεια Κορέα, δήλωσε σε συνέντευξή του τον Ιούλιο, «Κορεάτες οικοδόμοι που είναι άριστα καταρτισμένοι, εργατικοί και έτοιμοι να εργαστούν στις πιο δύσκολες συνθήκες, θα συμμετάσχουν πολύ σοβαρά» στην κατασκευή της κατεστραμμένης υποδομής στο Ντονμπάς.

Σύμφωνα με την New York Post η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία έχουν βιώσει μια στενότερη συνεργασία μετά την εισβολή της τελευταίας στην Ουκρανία, με τη Βόρεια Κορέα να είναι μία από τις μοναδικές χώρες στον κόσμο που αναγνώρισε τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ ως ανεξάρτητες.

Ο Ματσεγκόρα υποστήριξε στη συνέντευξη ότι η Βόρεια Κορέα δεν λαμβάνει τίποτα ως αντάλλαγμα για τη συνεργασία της με τη Ρωσία και είπε ότι απλώς ενήργησε σύμφωνα με τη «συνείδησή» της.

«Η Βόρεια Κορέα είναι μια από τις πολύ λίγες χώρες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να ακολουθήσουν μια εντελώς ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Κανείς – ούτε η Ρωσία με την Κίνα, πόσο μάλλον οι Ηνωμένες Πολιτείες – δεν μπορεί να αναγκάσει τους Βορειοκορεάτες να κάνουν κάτι ή να μην κάνουν κάτι», πρόσθεσε ο πρεσβευτής, υποσχόμενος να βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις εναντίον της.
Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα