Πισπιρίγκου: Πού ρίχνει το βάρος η ανακρίτρια

Ουσιαστικές θα είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία αρχίζει το δικαστικό έτος. Η κύρια ανάκριση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας ανατέθηκε στην 35η ανακρίτρια Αθηνών, Ευγενία Τζωτρτζάτου.

Η ανακρίτρια έχει ήδη αρχίσει τη μελέτη της δικογραφίας και θα την ολοκληρώσει στο διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών, που αρχίζουν την Τρίτη.

Ως εκ τούτου, μέχρις ότου επιστρέψει από την άδειά της η κα Τζωρτζάτου, «παγώνει» κάθε ανακριτική διαδικασία. Βεβαίως, στο «νεκρό» διάστημα, έχοντας πλήρη γνώση του υλικού της Προκαταρτικής Εξέτασης, θα  αποφασίσει πόσα και ποια άτομα θα κληθούν να καταθέσουν, πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος της διαδικασίας με την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία της Μαλένας και της Ίριδας, από τους εισαγγελείς Αντώνη Ελευθεριάνο και Απόστολου Ανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, pelop.gr,  δεν θα χρειαστεί να καλέσει το σύνολο των μαρτύρων που έδωσαν καταθέσεις στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών κατά τη διάρκεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης.

 Η έμπειρη δικαστικός, έχει ήδη καταλήξει σε κάποια πρώτα συμπεράσματα για τους δύο θανάτους και το αναμενόμενο είναι –εκτός κάποιας απρόβλεπτης εξέλιξης– ότι θα εισηγηθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Η κα Τζωρτζάτου, παράλληλα, θα «σταθεί», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, και στο ενδεχόμενο να έχουν σκόπιμη ή ακούσια εμπλοκή στην τραγωδία συγγενικά πρόσωπα της κατηγορουμένης. Είναι, δηλαδή, για αυτήν «ανοικτό» το ζήτημα της έκθεσης ανηλίκων σε κινδύνους!

Εφόσον διακριβωθεί κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται η άσκηση συμπληρωματικής δίωξης, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, που πέραν της ανθρωποκτονίας, ασκήθηκε δίωξη στην μητέρα της και για απόπειρα (11 Απριλίου 2021), όταν το κοριτσάκι είχε εισαχθεί στο «Καραμανδάνειο» τρεις μέρες νωρίτερα.

Στο μεταξύ, με δεδομένο ότι το νέο δικαστικό έτος αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου, εκτιμάται ότι μετά την ημερομηνία αυτή θα προκύψουν, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, εξελίξεις. Χρονικά, προηγείται η εισήγηση στο δικαστικό συμβούλιο του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Αντίθετα, οι εισαγγελείς Ελευθεριάνος και Ανδρέου προβλέπεται ότι θα κάνουν την δική τους εισήγηση μεταγενέστερα (πιθανώς τον Οκτώβριο), οπότε εφόσον έχουμε παραπομπές και για τους τρεις θανάτους, είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν δύο δίκες.Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα