Κορονοϊός: Έρχεται 7ο κύμα - Εκτινάχθηκαν οι θάνατοι

Για εφησυχασμό και υποτίμηση των μέτρων προφύλαξης απέναντι στον κορονοϊό έκανε λόγο ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. 

Την ίδια στιγμή προειδοποίησε ότι εάν συνεχιστεί η ίδια αντιμετώπιση θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολύ χειρότερα. «Δεν έχουμε ξεμπερδέψει και μεγαλύτερη απειλή από τις μεταλλάξεις είναι η υποτίμηση στον κίνδυνο. Εάν συνεχίσουμε έτσι και ξεκινήσουν τα σχολεία, εάν αγριέψει ο καιρός και δεν ληφθούν μέτρα προφύλαξης για απομονώσεις και ανιχνεύσεις, θα έχουμε 7ο κύμα που θα μας καταστρέψει όσο τα προηγούμενα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εν το μεταξύ, σοκάρουν οι αριθμοί από την αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό για τον μήνα Ιούλιου, αφού ξεπέρασαν τους χίλιους και τριπλασιάστηκαν σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Στην έλλειψη μέτρων και στην υπερβολική χαλάρωση από πλευράς πολιτών αποδίδουν οι επιστήμονες τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σχεδόν δεκαπλάσιο από τον περσινό Ιούλιο, οπότε η χώρα μετρούσε εβδομήντα χιλιάδες κρούσματα, ενώ ο Ιούλιος του 2022 έκλεισε 782 χιλιάδες μολύνσεις.

Κι όλα αυτά ένα μόλις μήνα πριν την έλευση του φθινοπώρου και το άνοιγμα των σχολείων.

Την ίδια στιγμή σοκάρει ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό. 1127 ανακοίνωσε για τον Ιούλιο ο ΕΟΔΥ, όταν πριν από ένα χρόνο ήταν μόλις 255. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των νεκρών από την πανδημία.

Χρήση μάσκας και εμβολιασμό των πολιτών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου προτείνουν οι ειδικοί που πλέον έχουν με ανησυχία στραμμένα τα βλέμματα στο φθινόπωρο.

Τα νέα εμβόλια που θα προστατεύουν και από τις υποπαραλλαγές της ‘Ομικρον αναμένονται στο τέλος του φθινοπώρου και εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν ώστε να δημιουργηθεί εκ νέου ένα τείχος προστασίας.



Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα