Μεταβολισμός: 6 tips για να γίνει γρηγορότερος

Ο μεταβολισμός είναι όλες οι θερμίδες (η ενέργεια) που χρησιμοποιεί ο οργανισμός μας για να καλύψει πλήρως κάθε του ανάγκη.

To 70-75% αυτών των θερμίδων είναι απαραίτητο για ζωτικές λειτουργίες (π.χ., τη λειτουργία της καρδιάς, τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος) και ονομάζεται βασικός μεταβολικός ρυθμός.

Το υπόλοιπο 25-30% των θερμίδων είναι απαραίτητο για να έχουμε την ενέργεια να σηκωθούμε από το κρεβάτι, να περπατήσουμε, να ανεβούμε τις σκάλες ή να τρέξουμε μέχρι τη στάση του λεωφορείου.

Aκολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να ενεργοποιήσετε τον ρυθμό καύσης θερμίδων του οργανισμού σας.

Ξεκινήστε τη μέρα με πρωινό
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ρυθμός του μεταβολισμού μειώνεται. Το πρωινό λοιπόν «πυροδοτεί» την επάνοδό του σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Έχει παρατηρηθεί ότι κάποιος που παραλείπει το πρωινό καίει λιγότερες θερμίδες μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος, σε σύγκριση με κάποιον που δεν το στερείται.

Συχνά γεύματα
Τα μικρά και συχνά γεύματα αυξάνουν το ρυθμό του μεταβολισμού επειδή δίνουν την ευκαιρία στον οργανισμό μας να κάψει περισσότερες θερμίδες για τη διαδικασία της πέψης.

Πολλές πρωτείνες
Η κατανάλωση πρωτεινών φαίνεται ότι συμβάλλει στην αύξηση των καύσεων του οργανισμού. Τρώγοντας πρωτείνες «κερδίζετε» περίπου 150 θερμίδες την ημέρα. Να προτιμάτε πηγές πρωτεϊνών με λίγα λιπαρά π.χ. άπαχο τυρί ή κρέας, ένα βραστό αυγό.

Καυτερά στο πιάτο
Έχει παρατηρηθεί ότι τα μπαχαρικά συμβάλλουν στο γρηγορότερο αίσθημα του κορεσμού. Επίσης οι καυτερές πιπεριές περιέχουν την ουσία καψαικίνη η οποία αυξάνει την έκκριση της ορμόνης αδρεναλίνης, με αποτέλεσμα την προσωρινή αύξηση του μεταβολισμού.

Λιγότερο χρόνιο στρες
Το στρες παίζει περίεργα παιχνίδια στον μεταβολισμό. Όταν έχουμε έντονο στρες, αυξάνεται κατά πολύ η έκκριση ορισμένων ορμονών όπως η αδρεναλίνη, γεγονός που μπορεί να αυξήσει ακόμη και στο διπλάσιο το ρυθμό καύσης των θερμίδων. Από την άλλη μεριά, όταν το στρες δεν είναι παροδικό, αλλά χρόνιο, τότε συμβαίνει το αντίθετο. Προκαλείται αύξηση του βάρους επειδή οι ορμόνες του στρες που κυκλοφορούν επί μακρόν στον οργανισμό μας, ευνοούν την αποθήκευση του λίπους κυρίως στην κοιλιά.

Περισσότερη άσκηση
Η σωματική δραστηριότητα είναι ο κυριότερος τρόπος για να τονώσετε τους μύες σας και να αυξήσετε τις καύσεις του οργανισμού.Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα