Ζαΐχ Μπολσονάρου: “O πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να τελειώσει μόνο όπως στα Φόκλαντ”

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε ότι ξέρει πώς μπορεί να βρεθεί μια λύση για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ότι θα κάνει τις προτάσεις του στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον οποίο πρόκειται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία την επόμενη εβδομάδα.

Θα πω τη λύση στο Ζελένσκι
«Θα του πω την άποψή μου, αυτό που σκέφτομαι. Τη λύση για αυτό. Ξέρω πώς μπορεί να βρεθεί. Αλλά δεν θα το πω σε κανέναν», είπε ο Μπολσονάρου σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη βορειοανατολική πολιτεία Μαρανάο.

 

«Η λύση σε αυτήν την υπόθεση θα μοιάζει με το πώς τελείωσε ο πόλεμος της Αργεντινής με το Ηνωμένο Βασίλειο το 1982», ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο πόλεμος Αργεντινής και Βρετανίας το 1982
Η Αργεντινή και η Βρετανία πολέμησαν για μικρό χρονικό διάστημα το 1982 για την κυριαρχία των Νήσων Φόκλαντ στον νότιο Ατλαντικό, γνωστά στην Αργεντινή ως Μαλβίνας. Ο πόλεμος ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1982 όταν οι ένοπλες δυνάμεις της Αργεντινής αποβιβάστηκαν στις ελεγχόμενες από τη Βρετανία νήσους και η Βρετανία έστειλε ναυτική δύναμη για να τις ανακαταλάβει. Τα ελλιπώς εξοπλισμένα στρατεύματα της Αργεντινής είχαν λίγες πιθανότητες και η Αργεντινή παραδόθηκε δύο μήνες αργότερα.

Ο Μπολσονάρου έχει μια προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι στις 18 Ιουλίου. Ο ίδιος τόνισε ότι ο Ουκρανός ηγέτης ήταν αυτός που ζήτησε την επικοινωνία και ότι ο Βραζιλιάνος πρόεδρος συμφώνησε αμέσως για αυτήν.

Επισκέφτηκε τον Πούτιν στη Μόσχα
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος επισκέφτηκε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα τον Φεβρουάριο, λίγες ημέρες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Μπολσονάρου έχει υιοθετήσει μέχρι στιγμής ουδέτερη στάση στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς η Βραζιλία θέλει να συνεχίσει να έχει εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η χώρα ανέφερε ότι επιδιώκει να αγοράσει όσο περισσότερο ντίζελ μπορεί από τη Ρωσία, η οποία είναι επίσης ένας μεγάλος προμηθευτής λιπασμάτων στη Νότια Αμερική.

«Αυτός ο πόλεμος έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση. Λιγότερο για τη Βραζιλία, πολύ περισσότερο για την Ευρώπη», είπε ο Μπολσονάρου.Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα