NASA: Δέος προκαλούν οι νέες εικόνες από τα βάθη του σύμπαντος

Ιστορικές θεωρούνται οι φωτογραφίες της ΝΑΣΑ που κατέγραψε το τηλεσκόπιο James Webb που μας βοηθούν να εξηγήσουμε πως δημιουργήθηκε το σύμπαν. Οι εικόνες από το βαθύ σύμπαν, απεικονίζουν δύο νεφελώματα που παρουσιάζουν τον κύκλο ζωής των άστρων, έναν εξωπλανήτη και μια συστάδα γαλαξιών.
Την πρώτη καθαρή ματιά σε ένα από τα μεγαλύτερα και τα φωτεινότερα νεφελώματα αποκάλυψαν οι νέες φωτογραφίες που κατέγραψε ο δορυφόρος James Webb της NASA.

Είναι το νεφέλωμα «Καρίνα», που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 7.600 ετών φωτός από τη Γη. Τα ογκώδη σύννεφα αερίων και σκόνης είναι γνωστά ως αστρικά φυτώρια, εκεί όπου δημιουργούνται τα άστρα.

Τα αστέρια γεννιούνται μέσα στην αστρική σκόνη και τα αέρια των νεφελωμάτων και όταν πεθαίνουν μπορούν να μετατραπούν και πάλι σε σκόνη και αέρια, όπως δείχνει η φωτογραφία του Νεφελώματος του Νότιου Δακτυλίου που απέχει περίπου 2.000 έτη φωτός από τη Γη.

Ο δορυφόρος James Webb κατέγραψε και το «Κουϊντέτο του Στέφαν», που αποτελείται από πέντε γαλαξίες που αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Οι τέσσερις από αυτούς σχηματίζουν την αρχαιότερη συμπαγή ομάδα γαλαξιών που έχουν ερευνήσει οι επιστήμονες σε απόσταση 290 εκατομμυρίων ετών φωτός από τον πλανήτης μας.

Αυτή είναι η αρχή του επιστημονικού έργου της ομάδας που επεξεργάζεται τις εικόνες του δορυφόρου James Webb. Από το πολύ μακρινό φως των γαλαξιών μέχρι τα φυτώρια των νέων άστρων, το πιο ισχυρό υπέρυθρο μάτι της ανθρωπότητας έχει πλέον ανοιχτεί στο σύμπαν.

 

 

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα