Παγωτό: Πόσο κρατάει στο ψυγείο και πώς καταλαβαίνετε αν έχει χαλάσει

 Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν νοείται. Πολλές φορές όμως τυχαίνει να μην είμαστε σίγουροι για την ποιότητα του. Η διάρκεια ζωής του παγωτού εξαρτάται από πολλούς και διάφορους παράγοντες. Μερικοί από αυτούς είναι η μέθοδος παρασκευής και ο τρόπος αποθήκευσης.

Όταν αποθηκεύεται σωστά ένα παγωτό, η διάρκεια ζωής του είναι περίπου 2-3 μήνες στην κατάψυξη, όταν η συσκευασία δεν έχει ανοιχτεί, και 1-2 μήνες στην κατάψυξη όταν η συσκευασία έχει ανοιχτεί.

Φυσικά, το παγωτό διαρκεί για μικρότερο χρονικό διάστημα εάν δεν αποθηκεύεται σωστά. Θυμηθείτε ότι το παγωτό, σε αντίθεση με πολλά άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, συνήθως αναγράφει στην συσκευασία “ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…” και όχι “ημερομηνία λήξης”. Λόγω αυτής της διάκρισης, μπορείτε να το καταναλώσετε με ασφάλεια ακόμα και μετά την πάροδο της ημερομηνία στην ετικέτα.

Παγωτό: Πώς θα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του

Μπορείτε να βοηθήσετε το παγωτό να παραμείνει φρέσκο για περισσότερο χρόνο, διατηρώντας το στον καταψύκτη σας αμέσως μετά το άνοιγμα. Αφότου ανοιχτεί η συσκευασία του, θα πρέπει να φυλάσσεται σε ένα ερμητικά κλειστό δοχείο για να μην περάσει μέσα η υγρασία και άλλοι ρύποι.

Το αρχικό δοχείο μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό, αλλά μπορείτε να επεκτείνετε ελαφρώς τη διάρκεια ζωής του παγωτού χρησιμοποιώντας ένα δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς.

Πώς φαίνεται αν έχει χαλάσει

Η εφαρμογή σωστών τεχνικών υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων συμβάλλει πάντα στην πρόληψη των μεταδοτικών ασθενειών.

Για να καταλάβετε εάν το παγωτό έχει χαλάσει, αρκεί να το κοιτάξετε προσεκτικά. Ένα κοινό χαρακτηριστικό του χαλασμένου παγωτού είναι ότι σχηματίζονται μικροσκοπικοί κρύσταλλοι πάγου πάνω από το παγωτό και κάτω από το καπάκι του δοχείου.

Στην αρχή, αυτό το ανώτερο στρώμα μπορεί να αφαιρεθεί και να φάτε με ασφάλεια το υπόλοιπο. Αλλά αφότου αυτοί οι κρύσταλλοι πάγου ριζωθούν για τα καλά, θα μετατρέψουν ολόκληρο το περιεχόμενο σε μια παγωμένη υφή που καλό είναι να μην καταναλώσετε.Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα