Οι τροφές που ενισχύουν το μαύρισμα

Είναι υγιεινές και προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό.Ταυτόχρονα όμως, ενισχύουν το μαύρισμα όταν κάνετε ηλιοθεραπεία ενώ με αυτό τον τρόπο μπορείτε να περιορίσετε την παρατεταμένη έκθεση σε αυτόν για να αποκτήσετε
χρώμα καθώς βοηθούν στο να μαυρίσετε ταχύτερα.

Βέβαια, σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και να φοράτε καπέλο κατά την έκθεσή σας στον ήλιο. 

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που σας βοηθάνε...


1. Καρότα
Είναι η ιδανική τροφή για τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας και για ένα τροπικό μαύρισμα. Γι' αυτό το λόγο πολλά προϊόντα μαυρίσματος χρησιμοποιούν την άλφα-καροτίνη από τα καρότα, για να προωθήσουν ένα ομοιόμορφο μαύρισμα. Εκτός από αυτό το καρότο έχει αντι-υπερτασικές, φαρμακευτικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

2. Πράσινα λαχανικά
Το σπανάκι, το μπρόκολο και γενικά όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά, βοηθάνε στην παραγωγή της μελανίνης. Τα συγκεκριμένα λαχανικά περιέχοτν λουτεϊνη, μία χρωστική ουσία που αποθηκεύεται κάτω από την επιδερμίδα και ευθύνεται σε ένα μικρό βαθμό στη διατήρηση της σκουρόχρωμης επιδερμίδας.

3. Βερίκοκα
Είναι ένα λαχταριστό φρούτο του καλοκαιριού αλλά έχει και άλλα οφέλη στην όραση, την πεπτική υγεία και την υγεία της καρδιάς! Τα βερίκοκα είναι επίσης πλούσια σε β-καροτένιο, το οποίο βοηθάει στην ενίσχυση του μαυρίσματος και μάλιστα έχουν παράλληλα και αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας έτσι το δέρμα.
Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα