Λιγότερα δέντρα σημαίνει περισσότεροι θάνατοι στους ανθρώπους

Η αξία της χλωρίδας για την προστασία του περιβάλλοντος έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Ωστόσο, μια νέα έρευνα έρχεται να δείξει ότι

η αποδάσωση και ο περιορισμός των δέντρων γενικότερα συνδέεται με απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Κατά την τελευταία δεκαετία εξαφανίστηκαν 100 εκατ. δέντρα (ash trees) στις ανατολικές και κεντροδυτικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών ως αποτέλεσμα της εισβολής ενός καταστροφικού σκαθαριού που ακούει στο όνομα emerald ash borer.

Παρότι οι επιπτώσεις της δράσης του σκαθαριού είναι ορατές μόνο στα δέντρα της συγκεκριμένης συνομοταξίας ερευνητές έδειξαν ότι ο θάνατός τους είχε άμεση επίπτωση στα ποσοστά θνησιμότητας των ανθρώπων.

Ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από 1296 κομητείες των ΗΠΑ όπου έκανε την εμφάνισή του το σκαθάρι και συνέκριναν τα στοιχεία θνησιμότητας πριν την εισβολή του με στοιχεία μετά την καταστροφική περίοδο 1990-2007.

Μετά την ενσωμάτωση δημογραφικών μεταβλητών όπως το εισόδημα και η εκπαίδευση, η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι λιγότερα δέντρα μεταφράζονται σε αυξημένους θανάτους.

Στην έρευνα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δασών π δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Preventive Medicine αναφέρεται ότι καταγράφηκε “αυξημένη θνησιμότητα σχετιζόμενη με καρδιαγγειακές παθήσεις και λοιμώξεις του αναπνευστικού στις κομητείες που προσβλήθηκαν απ το σκαθάρι. Σε 15 Πολιτείες, το σκαθάρι συνδέθηκε με 6.113 επιπλέον θανάτους από παθήσεις του αναπνευστικού και 15.080 επιπλέον θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις”.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Τζόφρυ Ντόνοβαν επισημαίνει ότι η ταχύτητα κ το εύρος της εισβολής του σκαθαριού κατέστησε δυνατή τη σύνδεση μεταξύ του αριθμού των δέντρων και της ανθρώπινης υγείας.

“Ίσως θα πρέπει να περιλάβουμε τα δέντρα στις υποδομές δημόσιας υγείας” λέει ο Ντόνοβαν και προσθέτει ότι “ίσως δεν είναι μόνο απαραίτητα γι το φυσικό περιβάλλον, αλλά και για το ευζήν του ανθρώπου. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μήνυμα προς τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη δημόσια υγεία”. 6-13

 

 

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα