Βρετανία: Κόκκινος συναγερμός για ακραία ζέστη

Τη Δευτέρα και Τρίτη η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας προβλέπει ότι η θερμοκρασία σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Γι΄ αυτό το λόγο έχει εκδώσει κόκκινο συναγερμό για ακραία ζέστη σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μεταξύ άλλων για το Λονδίνο αλλά και περιοχές που εκτείνονται από την κεντρική Αγγλία μέχρι νοτιοδυτικά στο Μάντσεστερ και νοτιοανατολικά μέχρι το Γιορκ.

Όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο που μπορεί να έχει «σοβαρό αντίκτυπο σε ανθρώπους και υποδομές». 

Με τη σειρά τους, οι Υγειονομικές αρχές της χώρας έχουν ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού για υψηλές θερμοκρασίες από το 3 στο 4 που είναι το μέγιστο. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι χαρακτηρισμένο «Εθνική Έκτακτη Ανάγκη» καθώς προβλέπεται «Σοβαρός ή Παρατεταμένος Καύσωνας». 

Πρακτικά αυτό σημαίνει, όπως τονίζει ο Αρμόδιος Οργανισμός Ασφάλειας Υγείας (UKHSA), ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες να πάρουν τα μέτρα τους για να προφυλαχθούν από τη ζέστη. 

«Όχι μόνο οι λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά ακόμη και υγιή άτομα με καλή φυσική κατάσταση», όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο UKHSA. 

Αν επαληθευθεί η εκτίμηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Βρετανίας, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που καταγράφεται τόσο υψηλή θερμοκρασία. 

Μέχρι σήμερα το υψηλότερο ρεκόρ είναι 38,7 βαθμοί Κελσίου και σημειώθηκε στις 25 Ιουλίου του 2019 στο Βοτανικό Κήπο του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ. 
Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα