Κίνδυνος για blackout σε Facebook και Instagram

 Οι Ευρωπαίοι χρήστες ίσως δουν τους λογαριασμούς τους σε Facebook και Instagram να κλείνουν το καλοκαίρι σύμφωνα με το «Politico»  

Καλοκαίρι δίχως δύο από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές της Meta και γενικά των social media ίσως να κάνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Politico» η ρυθμιστική αρχή απορρήτου της Ιρλανδίας, θέλει να απαγορεύσει τη μεταφορά δεδομένων της Meta προς τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων ενημέρωσε την Πέμπτη (7/7) τους ομολόγους της στην Ευρώπη, ότι θα εμποδίσει την αποστολή δεδομένων στην εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ από την Ευρώπη στις ΗΠΑ. Ο λόγος είναι οι χρόνιες δικαστικές συγκρούσεις μεταξύ της Meta και Ευρωπαίων ακτιβιστών προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Εάν η πρόταση πάρει το «πράσινο» φως, η Meta δεν θα επιτρέπεται πλέον να μεταφέρει δεδομένα από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Το πρόβλημα είναι ότι η Meta, έχει ενημερώσει

 από τον περασμένο Φεβρουάριο ότι μια απαγόρευση αυτού του είδους πιθανόν θα καθιστούσε αδύνατη την προσφορά του Facebook και του Instagram, στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την νομοθεσία των ΗΠΑ, οι υπηρεσίες πληροφοριών πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αμερικανικό έδαφος. Αλλά σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό GDPR, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ πρέπει να αποκλείονται από την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά δεδομένα. Σαν αποτέλεσμα η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ε.Ε., χωρίς να παραβιάζονται οι νόμοι ενός εκ των δύο μερών, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη.

Η ευρωπαϊκή έδρα της Meta βρίσκεται στην Ιρλανδία, οπότε και εποπτεύεται από την ιρλανδική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, η οποία με τη σειρά της πρέπει να βρίσκεται σε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές διατάξεις.

Ωστόσο η πιθανότητα να πέσει «μαύρο» σε Facebook και Instagram στην Ευρώπη είναι μικρή, καθώς Ε.Ε. και οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται νέους κανόνες για τη νόμιμη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των δύο ηπείρων, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, με την ημερομηνία υλοποίησης να παραμένει πάντως άγνωστη.



Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα