Καβάλα: Εισαγγελική παρέμβαση για την πτώση του Antonov

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η συντριβή του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα, στην περιοχή του Παγγαίου.Με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισιδώρου Ντογιάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Θράκης θα έχει την εποπτεία όλων των ερευνών και των ανακρίσεων για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αεροσκάφους, το οποίο μετέφερε οπλικό υλικό.

Δώδεκα τόνους πυρομαχικά μετέφερε το Antonov – Είχε προορισμό το Μπαγκλαντές
Όπως έγινε γνωστό, μετά από συνέντευξη Τύπου για το δυστύχημα που παραχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, το αεροσκάφος μετέφερε πυρομαχικά.

Όπως είπε, το Antonov μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπανγκλαντές και όχι η Ιορδανία.

Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμάν και το Ριάντ για ανεφοδιασμό, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας δήλωσε, επίσης, ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρεία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπανγκλαντές.

Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου Αμυνας. Το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών.

Ειδικό κλιμάκιο του στρατού στην Καβάλα
Από τις Ένοπλες Δυνάμεις θα διατεθεί τμήμα του ΕΔΛΟ/ΠΒΧ (Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής Άμυνας) του ΓΕΕΘΑ με 14 άτομα.

Η μετακίνηση του τμήματος θα γίνει με ελικόπτερο CH-47D από τα Μέγαρα.

Επιπλέον, στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο ομάδες Τάγματος εκκαθάρισης ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ.), δηλαδή πυροτεχνουργοί.

Αν και η αρχική εντύπωση ήταν ότι το αεροσκάφος μπορεί να μετέφερε διατριτικά βλήματα, τα οποία είναι άκρως τοξικά και ραδιολογικά, μετά τη συνέντευξη Τύπου του Σέρβου υπουργού Άμυνας, υπήρξε καθησυχασμός στις ελληνικές Αρχές.

Παρά ταύτα, αφού ολοκληρωθεί η εξέταση και η αξιολόγηση από την ειδική ομάδα, θα δοθεί το πράσινο φως για περαιτέρω έρευνες.



Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα