ΣΟΚ}} 37χρονος “ψάρεψε” 17χρονη στα social media: Της έδωσε λεφτά για να συνευρεθεί με φίλο του!

Παγίδα μέσω social media είχε στήσει ένας 37χρονος, ο οποίος προσέγγισε ένα ανήλικο κορίτσι προσφέροντάς της χρήματα ώστε να συνευρεθεί σεξουαλικά με έναν φίλο του. Το περιστατικό κατήγγειλε στις αρχές η μητέρα του κοριτσιού.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο σπίτι του, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για πορνογραφία ανηλίκων, λόγος για τον οποίο συνελήφθη.

Σε βάρος του 37χρονου σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απόπειρα προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους.

 

 

Εκτός αυτής της περίπτωσης, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερεύνησε και εξιχνίασε ακόμη δύο υποθέσεις που αφορούσαν στα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Αυτόφωρη διαδικασία για έναν 41χρονο και έναν 15χρονο για πορνογραφία ανηλίκων. Ειδικότερα, οι χρήστες του διαδικτύου, μέσω συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους – εφαρμογές και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών και εκδόθηκαν σχετικά βουλεύματα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων των υποθέσεων και κατόπιν αλληλογραφίας με τους παρόχους υπηρεσιών, προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των εμπλεκομένων ατόμων.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 8, 11 και 13 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους, οπού συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 2 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, 3 κινητά τηλέφωνα και USB stick.

Ο 41χρονος και ο 15χρονος συνελήφθησαν καθώς βρέθηκε στην κατοχή τους πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ψηφιακά πειστήρια κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.



Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα