10 λύσεις για νεανική επιδερμίδα!

Οι επιπτώσεις από τις καιρικές συνθήκες της Άνοιξης και του Καλοκαιριού; Μεταξύ άλλων, ξηρότητα, κοκκινίλες και αυξημένη ευαισθησία. Συν
τα σημάδια της γήρανσης, ο «εχθρός» που καλείσε να αντιμετωπίσεις και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.
Δεν υπάρχει λόγος να πελαγώνεις όμως. Συγκεντρώσαμε τις πιο πρακτικές λύσεις, οι οποίες θα αναλάβουν να προστατεύσουν τν επιδερμίδα σου, να αποκαταστήσουν την ισορροπία της, αλλά και να κάνουν ευκολότερη την καθημερινή ρουτίνα της ομορφιάς σου. Δοκίμασέ τες και θα νιώσεις τν αυτοπεποίθησή σου να ανεβαίνει, μαζί με τη δροσιά κ τη φρεσκάδα της επιδερμίδας σου.

1 Νέες αφίξεις στο νεσεσέρ:
Το χειμώνα, πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα ίσως να μην καλύπτουν πλέον τις ανάγκες σου, επειδή γι παράδειγμα δεν είναι αρκετά ενυδατικά. Εξέτασε, λοιπόν, ποια θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις με καλλυντικά που ταιριάζουν περισσότερο στις συνθήκες της εποχής.

2 Μέτρον άριστον…
…και στη χρήση καλλυντικών προϊόντων! Όταν καταλήγει αλόγιστη, δηλαδή χρησιμοποιείς πάρα πολλά, με μεγαλύτερη συχνότητα ή διάρκεια από την ενδεδειγμένη, υπάρχει κίνδυνος η επιδερμίδα σου να αναπτύξει ευαισθησίες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει κι αν πλένεις συνέχεια το πρόσωπό σου, καθώς τ νερό τού στερεί σταδιακά τα προστατευτικά λιπίδια.

3 Χωρίς οινόπνευμα!
Ειδικά αυτή την εποχή, να αποφύγεις να χρησιμοποιείς προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα. Ο συνδυασμός του με τις χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να αποβεί «καταστροφικός» για την επιδερμίδα σου, ξηραίνοντάς την και προκαλώντας ακόμη και ξεφλουδίσματα.

4 Εις τον αφρό…
Αν χρησιμοποιείς για τον καθαρισμό του προσώπου σου υγρό σαπούνι, ρίξε λίγες σταγόνες του σε ένα σφουγγαράκι και κάνε αφρό. Έτσι, θα προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από τους ερεθισμούς (καθώς θα αφαιρέσεις τους ρύπους χωρίς τρίψιμο) και απ τν ξηρότητα (καθώς θα χρειαστείς μικρότερη ποσότητα σαπουνιού).
Προσοχή: Φρόντισε να πλένεις καλά το σφουγγαράκι και να το ανανεώνεις συχνά, διαφορετικά μπορεί να συγκεντρώσει βακτήρια.

5 Ενυδάτωση τώρα:
Και η ενυδατική κρέμα θέλει την τέχνη της για να έχει καλύτερα αποτελέσματα! Άπλωσε τη με απαλές, ανοδικές κινήσεις, που ακολουθούν τη ροή του κυκλοφορικού. Ενώ την εφαρμόζεις, να ασκείς ήπιες πιέσεις σε σημεία όπως τα πλάγια του μετώπου, τους κρόταφους, το λαιμό, τα αυτιά κ το ντεκολτέ. Χρησιμοποίησέ τη δύο φορές την ημέρα.

6 Βάλε λάδι…

Ιδού μια ακόμη τεχνική για να ενυδατώσεις βαθιά την επιδερμίδα σου, όταν νιώθεις ότι το έχει πραγματικά ανάγκη: Καθάρισέ την καλά και στη συνέχεια άπλωσε ενυδατικό λάδι σε ολόκληρο το πρόσωπο. Έχει μικρότερη μοριακή δομή από την κρέμα και απορροφάται καλύτερα. Άφησέ το όση ώρα θέλεις και στη συνέχεια καθαάρισε καλά το πρόσωπό σου.
Προσοχή:Απ’οφυγε αυτή τη φροντίδα αν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή, γιατί θα τη «βαρύνει».

7 Βάλε μια σειρά:

Στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου, χρησιμοποίησε πρώτα τα καλλυντικά με την πιο ανάλαφρη υφή και άφησε για το τέλος τις πιο πλούσιες συνθέσεις, οι οποίες εμποδίζουν την απορρόφηση των προϊόντων που έπονται. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε πρώτα το καθαριστικό, δεύτερη την τονωτική λοσιόν, τρίτο το serum ή κάποιο άλλο προϊόν φροντίδας (όπως ρετινοειδή), τέταρτη την ενυδατική κρέμα και πέμπτο το αντηλιακό.

8 Συμπλήρωμα φροντίδας:
Συμβουλέψου το γιατρό σου αν μπορείς να παίρνεις καθημερινά μία πολυβιταμίνη με μέταλλα όπως ασβέστιο, καθώς και συμπληρώματα λιπαρών οξέων, αντιοξειδωτικών και ουσιών που ενισχύουν το κολλαγόνο. Θα ενισχύσει την επιδερμίδα σου εκ των έσω.

9 Για καπνίστριες:

Αν δεν μπορείς να το κόψεις με τίποτα, τουλάχιστον προσπάθησε να μετριάσεις τις επιπτώσεις του! Για να προλάβεις τις λεγόμενες «ρυτίδες των καπνιστών» (τις χαρακτηριστικές κάθετες γραμμές πάνω από το στόμα), το βράδυ πριν κοιμηθείς άπλωσε λίγη κρέμα ματιών πάνω στα χείλη σου και γύρω από αυτά.

10 Ευαίσθητες ισορροπίες:

Μετά το peeling, επειδή το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο, φρόντισε η ενυδατική κρέμα που θα χρησιμοποιήσεις να μην περιέχει ερεθιστικά συστατικά όπως ρετινόλη. Σε περίπτωση που παρουσιάσεις κοκκινίλες ή άλλους ερεθισμούς, αντιμετώπισέ τους με μια κρέμα με 1% υδροκορτιζόνη, που θα βρείς στα φαρμακεία.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα