H απόδραση από το θρυλικό Αλκατράζ παραμένει μυστήριο!

Το Αλκατράζ υπήρξε ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ για περισσότερο από τρείς δεκαετίες. Είχε την φήμη ότι κανείς δεν κατάφερε να
δραπετεύσει επιτυχημένα από εκεί. Όχι ότι δεν έγιναν απόπειρες. Σε αυτά τα χρόνια, 36 απόπειρες αποδράσεις είχαν ως αποτέλεσμα 23 συλλήψεις, 6 νεκρούς από πυροβολισμό, ενώ ακόμα δυο πνίγηκαν. Η φυλακή του Αλκατράζ ως γνωστόν βρισκόταν πάνω σε μια μικρή νησίδα στην είσοδο του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Ωστόσο τρείς άντρες δεν βρέθηκαν ποτέ. Τα αδέρφια John κ Clarence Anglin και ο Frank Morris, τον Ιούνιο του 1962 προσπάθησαν να αποδράσουν από το θρυλικό Αλκατράζ. Το FBI τους έψαξε αλλά δεν τους βρήκε πουθενά. Έτσι έφτασε στο συμπέρασμα ότι ήταν νεκροί, κρατώντας την φήμη της φυλακής ότι κανένας δεν κατάφερε ποτέ να αποδράσει από εκεί.

Η φυλακή παρέμεινε ανοιχτή για έναν ακόμη χρόνο μετά από αυτήν την απόδραση. Και σήμερα είναι μουσείο. Αποτέλεσε μάλιστα και έμπνευση για πολλές ταινίες, ειδικά με αποδράσεις, με πιο γνωστή την ταινία «Escape from Alcatraz» με τον Clint Eastwood.

Το 2013, ένα γράμμα ήρθε να ταράξει τα νερά της φήμης ότι κανείς ποτέ δεν απέδρασε επιτυχημένα από το Αλκατράζ. Ένας άντρας που ισχυριζόταν ότι είναι ο John Anglin, έγραψε και έστειλε το γράμμα στην αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο. Το FBI έψαξε για αποτυπώματα αλλά και τον γραφικό του χαρακτήρα αλλά δεν έβγαλε κ πολλά συμπεράσματα. Παραδέχθηκε την ύπαρξη του γράμματος μόλις τον Ιανουάριο του 2018.

Το γράμμα έγραφε: «Το όνομά μου είναι John Anglin. Δραπέτευσα από το Αλκατράζ τον Ιούνιο του 1962 μαζί με τον αδερφό μου, Clarence, και τον Frank Morris. Σήμερα είμαι 83 ετών και βρίσκομαι σε κακή κατάσταση. Έχω καρκίνο. Ναι, όλοι καταφέραμε να επιβιώσουμε εκείνο το βράδυ αλλά μετά βίας. Ο Frank πέθανε τον Οκτώβριο του 2005. Είναι θαμμένος στην Αλεξάνδρεια με άλλο όνομα. Ο αδερφός μου πέθανε το 2011. Αν ανακοινώσετε στην τηλεόραση ότι θα πάω φυλακή όχι για περισσότερο από έναν χρόνο και θα λάβω ιατρική περίθαλψη, θα σας ξαναγράψω για να σας πω που βρίσκομαι. Δεν είναι αστείο, είναι η αλήθεια».

Η ηλικία που έγραψε ο άντρας ήταν σωστή. Ο άντρας ισχυρίστηκε πως βρισκόταν κάπου στην Νότια Καλιφόρνια και παλαιότερα είχε ζήσει για 8 χρόνια στο Σιάτλ και την Βόρεια Ντακότα. Η αδερφή τους που σήμερα είναι 80 χρονών, είπε πως δεν ξέρει να ζουν ή αν πέθαναν αλλά είναι σίγουρη πως επιβίωσαν από την απόδραση.

Το 2014, επιστήμονες υποστήριξαν πως οι τρεις δραπέτες ίσως τα κατάφεραν. Κι αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί αν απέδρασαν μια συγκεκριμένη ώρα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν τα ρεύματα τους βοηθούσαν να μείνουν ζωντανοί. Κάποια αντικείμενα τους βρέθηκαν στο κοντινό νησί Angel μαζί με ένα κουπί, κάτι που ενισχύει την πιθανότητα να τα κατάφεραν τελικά. Η γνωστή εκπομπή MythBusters που καταρρίπτει μύθους, έφτασε μετά από έρευνα στο συμπέρασμα ότι οι κρατούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή Horsehoe και τελικά να διαφύγουν.

56 χρόνια μετά, οι ενδείξεις ότι υπήρξε επιτυχημένη απόδραση από το Αλκατράζ έχουν αυξηθεί, αλλά ακόμα και σήμερα η απόδραση της 11ης Ιουνίου του 1962 παραμένει ένα άλυτο μυστήριο, με την υπόθεση να ανοίγει ξανά μετά το ανώνυμο γράμμα. Η λύση όμως ίσως κάνει πολλά χρόνια να βρεθεί.





Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα