Πρόστιμο - ρεκόρ από την Κομισιόν στην Google

Πρόστιμο - ρεκόρ ύψους 4,34 δισ. ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Google, για μονοπωλιακές πρακτικές που σχετίζονται
με το λειτουργικό σύστημα Android, όπως πρωτο είχε αποκαλύψει το BBC, αναφέροντας ότι η Κομισιόν κατέληξε στο πρόστιμο μετά απο έρευνα που ξεκίνησε απο καταγγελίες ότι η στρατηγική της εταιρίας για τις κινητές συσκευές ενίσχυσε ανήθικα την κυριαρχία της Google ως μηχανή αναζήτησης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή σε μία μόνο εταιρία, αν και θεωρείται δεδομένο ότι η Google θα προσφύγει κατά της απόφασης.

Λόγω του Android, η Google μπήκε στο στόχαστρο της επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα υψηλής τεχνολογίας και καταναλωτών. Σύμφωνα με την εκτίμηση της Κομισιόν, ο αμερικανικός όμιλος έχει επιβάλλει παράτυπους όρους στις εταιρίες που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα και έχουν σε αυτά εγκατεστημένο το Android.

Σημειώνεται πως η Βεστάγκερ έχει επιβάλλει ήδη πρόστιμο 2,4 δισ, ευρώ στη Google για μία ξεχωριστή υπόθεση για την υπηρεσία σύγκρισης προϊόντων/τιμών - η Google βρίσκεται στη διαδικασία έφεσης κατά της απόφασης, ενώ παράλληλα η ομάδα της Επιτρόπου πραγματοποιεί και μία τρίτη έρευνα για την υπηρεσία διαφημίσεων AdSense.

Η Google έχει αρνηθεί ότι υποχρεώνει τους κατασκευαστές να προεγκαθιστούν τις εφαρμογές της και υποστήριξε πως η προώθηση του Google Search και του Play store από κοινού, είχε επιτρέψει την παροχή των υπηρεσιών της δωρεάν.

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα