Οι κρυφοί κίνδυνοι υγείας σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αυτές τις ημέρες κάνουν κράτηση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε κάποιο όμορφο μέρος. Αλλά πρέπει
όλοι να έχουμε στο νου μας, ότι όσο και αν το προσωπικό ενός ξενοδοχείου προσπαθεί να διατηρήσει τα δωμάτια καθαρά, υπάρχουν ορισμένα σημεία που είναι οι πιο πιθανές εστίες μικροβίων και βακτηρίων.

Κατά μέσο όρο, το προσωπικό καθαρισμού σε ένα ξενοδοχείο ξοδεύει περίπου 30 λεπτά γι κάθε δωμάτιο, δηλαδή περίπου 14 με 16 δωμάτια σε μια οκτάωρη βάρδια. Σε μια μελέτη που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Χιούστον, οι ερευνητές εντόπισαν 19 βακτήρια από δείγματα σε αντικείμενα που βρέθηκαν στα δωμάτια ξενοδοχείων.

Προσοχή στα... απλά

Ενώ η τουαλέτα και ο νεροχύτης ήταν αναμενόμενο να έχουν υψηλά επίπεδα βακτηρίων, οι ερευνητές βρήκαν επίσης υψηλά επίπεδα μόλυνσης σε πιο απρόσμενα αντικείμενα, όπως το τηλεχειριστήριο και ο διακόπτης για το φωτιστικό του κομοδίνου.

Τα υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης βρέθηκαν στο καλάθι καθαρισμού που χρησιμοποιεί το προσωπικό του ξενοδοχείου, συγκεκριμένα, στην σφουγγαρίστρα και τα σφουγγάρια/πανιά. Αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, γιατί σημαίνει ότι τα βακτήρια μεταφέρονται από δωμάτιο σε δωμάτιο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τα χαμηλότερα επίπεδα βακτηρίων εντοπίστηκαν στο κεφαλάρι του κρεβατιού, στα κουρτινόξυλα και στην λαβή της πόρτας του μπάνιου.

Το τηλέφωνο και το τηλεχειριστήριο είναι δύο από τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα σε δωμάτια ξενοδοχείων, τα οποία σπανίως καθαρίζονται και “φιλοξενούν” κάθε είδους βακτήρια και ιούς.

Επίσης, σημαντική εστία βακτηρίων είναι και η μοκέτα που έχουν τα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων. Ένα γρήγορο πέρασμα με την ηλεκτρική σκούπα δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να πάρει λίγη σκόνη και να “σκορπίσει” μικροσκοπικά ακάρεα και μύκητες. Είναι σώφρον να μην περπατάτε ξυπόλυτοι επάνω σε αυτές τις μοκέτες.






Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα