Η Moody’s υποβάθμισε 19 τουρκικές τράπεζες και κρατικά ομόλογα

Προβλήματα και ρίσκα “βλέπει” η Moody's για τις τουρκικές τράπεζες, προχωρώντας σε νέα υποβάθμιση 19 πιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και
κρατικών ομολόγων.

Την πιστοληπτική δυνατότητα 19 τουρκικών πιστωτικών ιδρυμάτων και έξι κρατικών ομολόγων των τραπεζών: Akbank TAS, Turkiye Garanti Bankasi A.S., Sekerbank T.A.S., Turkiye Vakiflar Bankasi TAO, Yapi ve Kredi Bankasi A.S. και Turkiye Is Bankasi A.S, υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Στην έκθεσή του, ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι οι προοπτικές για τον τουρκικό τραπεζικό κλάδο είναι αρνητικές, λόγω των ρίσκων που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση και την ποιότητα ενεργητικού τους.

Οι σημερινές αξιολογήσεις των κρατικών ομολόγων των έξι τουρκικών τραπεζών ακολουθεί την υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας σε Ba2, την 1η Ιουνίου.

Πάντως, οποιαδήποτε περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των προαναφερόμενων τραπεζών: Akbank TAS, Turkiye Garanti Bankasi A.S., Sekerbank T.A.S., Turkiye Vakiflar Bankasi TAO, Yapi ve Kredi Bankasi A.S. και Turkiye Is Bankasi A.S, θα επηρεάσει αρνητικά τα προς το παρόν, καλυμμένα ομόλογα.

Σε περίπτωση νέας υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας, θα μπορούσε, επίσης, να μειωθεί το ανώτατο όριο δανεισμού της γειτονικής χώρας.

Μία τέτοια εξέλιξη θα άνοιγε το δρόμο για να δημιουργηθούν συνθήκες δανειοληπτικής ασφυξίας και ενδεχόμενης προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.





Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα