ΝΔ: Η Κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη για βαριές εθνικές υποχωρήσει

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, «βάζοντας στο κάδρο» τους κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά, οι οποίοι είναι
πρόθυμοι, όπως αναφέρει, για εθνικές υποχωρήσεις, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία .

Η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει εμμέσως τα συλλαλητήρια και τις αντιδράσεις των πολιτών, αναφέρεται στο ζήτημα της «μακεδονικής γλώσσας» για την οποία μίλησε το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, καταθέτει την δική της άποψη για τα συστατικά της λύσης κι σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση για να προβεί σε διεθνή συμφωνία που θα δεσμεύει την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

"Η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά, για να κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία, εμφανίζεται πια πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις. Γι’ αυτό βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και αναζητεί απεγνωσμένα άλλοθι και συνενόχους, αδυνατίζοντας την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

Η ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων. Η εκχώρηση “Μακεδονικής εθνότητας” και “μακεδονικής γλώσσας” δεν είναι αποδεκτή. Ξεκάθαρη είναι και η προειδοποίησή μας στον κ. Τσίπρα. Δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα".

Μαξίμου: η ΝΔ παίζει ξανά το χαρτί της πατριδοκαπηλίας

Στην αντεπίθεση πέρασε το Μέγαρο Μαξίμου, κατηγορώντας την ΝΔ για πατριδοκαπηλία και ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πιο ξεκάθαρη θέση αναφορικά με το όνομα της πΓΔΜ, κάνοντας αναφορές σε προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ.

Απαντώντας στην ΝΔ, το Μαξίμου αναφέρει "Η ΝΔ για ακόμη μία φορά παίζει το χαρτί της πατριδοκαπηλίας και προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες, μήπως και κρύψει την αδυναμία της να αρθρώσει σαφή και υπεύθυνη θέση στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, εξαιτίας των εσωτερικών της διαφορών. Το ερώτημα λοιπόν για τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό και σαφές: Η «ενιαία και συνολική» λύση που ζητά, θα πρέπει να είναι στη βάση της σύνθετης ονομασίας, που διαπραγματεύθηκαν και οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Δηλαδή με χρήση και του όρου «Μακεδονία»; Ναι ή όχι; Τελικά, ο Πρόεδρος της ΝΔ ποια σύνθετη ονομασία προτιμά; Κυριάκος Μητσοτάκης ή Κυριάκος Σαμαράς;».

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα