Κι όμως, αυτές οι τροφές μας κλέβουν ενέργεια


Τα επίπεδα της ενέργειας που έχουμε παρουσιάζουν διακυμάνσεις μέσα στην ημέρα και αυτό μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.
 
Τo στρες, ο ύπνος και τα επίπεδα της της σωματικής άσκησης είναι μέσα σε αυτούς που καθορίζουν πόσες ώρες θα καταφέρουμε να παραμείνουμε παραγωγικοί και συγκεντρωμένοι για πολλές ώρες.
 
Πολύ σημαντικό ρόλο, όμως, παίζει και η διατροφή, αφού είναι το βασικό «καύσιμο» του οργανισμού. Υπάρχουν διάφορες τροφές που μας «κλέβουν» ενέργεια κ μας ρίχνουν τα επίπεδα της.  Δείτε παρακάτω κάποιες από αυτές…
 
1. Λευκά ζυμαρικά: Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως αυτοί που βρίσκονται στα λευκά μακαρόνια, στο λευκό ψωμί και στο λευκό ρύζι, προκαλούν απότομη αυξομείωση στα επίπεδα του σακχάρου, η οποία μεταφράζεται σε απότομη αυξομείωση και στα επίπεδα της ενέργειάς σας.
 
2. Τηγανιτά φαγητά: Τα πολλά λιπαρά που έχουν τα τηγανιτά φαγητά σε συνδυασμό με την απουσία φυτικών ινών έχουν σαν αποτέλεσμα την επιβράδυνση της πέψης, επομένως ο οργανισμός αργεί πολύ να αξιοποιήσει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την παραγωγή ενέργειας.
 
3. Δημητριακά που έχουν ζάχαρη: Η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που έχουν σε συνδυασμό με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες οδηγούν σε «κρίσεις» πείνας και υπνηλίας μέσα στην ημέρα. Καλύτερη επιλογή είναι τα δημητριακά ολικής, αφού οι φυτικές ίνες εξασφαλίζουν σταθερή ροή ενέργειας για περισσότερες ώρες.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα