Κουτσούμπας: Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής

Ως τις δύο όψεις «του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος» περιέγραψε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την κυβέρνηση
από τη μία πλευρά, και τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ από την άλλη.

Μιλώντας στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, καταλόγισε στην κυβέρνηση πως είναι «γαντζωμένη» στην καρέκλα της, αλλά και τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ πως έχουν «σύνδρομο στέρησης» της εξουσίας. «Είστε ούνα φάτσα, ούνα ράτσα», τόνισε.

Σημείωσε ότι η συζήτηση στη Βουλή είναι αποκαλυπτική, αποδεικνύοντας «πόσο έχει προχωρήσει η σύγκλιση των αστικών κομμάτων στην στρατηγική του κεφαλαίου».

Επεσήμανε, δε, ότι «η ελληνική καπιταλιστική οικονομία πέρασε σε φάση ανάκαμψης» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρύβει πως «αυτή η ασθενική, ίσως και ασταθής, ανάπτυξη φέρνει θυσίες εργαζομένων και συνταξιούχων».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές, ανάπτυξη της τεχνολογίας και έμπειρο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, εκτιμώντας ότι μπορεί να βαδίσει τον δρόμο της αλληλεγγύης και της δημιουργίας, σε ειρήνη με τους λαούς της περιοχής.

Κατάγγειλε και από το βήμα της Βουλής την επίθεση στονΓιάννη Μπουτάρη, ενώ χαρακτήρισε στημένο δικομματικό καβγαδάκι τις αντιπαραθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ.

Σχολιάζοντας τα περί εθνικής γραμμής στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση δεν γίνεται για να διασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία αλλά για τα συμφέροντα τη αστικής τάξης και τόνισε ότι δεν υπάρχει εθνική γραμμή διότι υπάρχουν δύο Ελλάδες: Η Ελλάδα του μεγάλου κεφαλαίου και η Ελλάδα της εργατικής τάξης του λαού.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι τα αντιλαϊκά μέτρα στην Ελλάδα θα συνεχιστούν, όχι μόνο λόγω της ενισχυμένης εποπτείας και των κανόνων της Ευρωζώνης, αλλά και γιατί είναι απαίτηση της εγχώριας αστικής τάξης που θέλει να συνεχιστεί το ξεζούμισμα του λαού, να περικοπούν εργατικά δικαιώματα, για να ανακάμψει η δική της κερδοφορία. Θύμισε ότι ο ΣΕΒ ζητά μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», καμιά υπαναχώρηση από το αντεργατικό πλαίσιο, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, μείωση του κόστους ενεργείας και φτηνότερο δανεισμό.





Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα