Π.Καμμένος: Δεν ψηφίζω τον όρο Μακεδονία. Η Τουρκία δεν θα κλιμακώσει την ένταση

Η χώρα βγαίνει από την κρίση, τα μηνύματα από την πορεία της οικονομίας είναι θετικά, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και
πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha 989. Ιδιαίτερα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι «η πιο ασφαλής χώρα στην περιοχή, γεγονός που, μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον τουρισμό».

Σε ερώτηση τι θα γίνει με την περικοπή συντάξεων, απάντησε χαρακτηριστικά: αφήστε να δούμε τι θα γίνει με τις συντάξεις», για να προσθέσει: «έχουμε επιτύχει το 3,5% του πλεονάσματος» και προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ελάφρυνση εκείνων που περνούν πολύ δύσκολα και αυτό αφορά και τις συντάξεις και τους μισθούς.

Ως προς την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, υπογράμμισε ότι η βία από όπου κι αν προέρχεται είναι κατακριτέα και παραβιάζει τις αρχές της Δημοκρατίας.

Επισήμανε ότι και ο ίδιος είχε υποστεί επιθέσεις «και αυτοί που σήμερα καταδικάζουν την επίθεση κατά Μπουτάρη, τότε σιώπησαν».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος κάλεσε όλα τα δημοκρατικά κόμματα να καταδικάσουν τη βία και επισήμανε ότι «είναι πολύ επικίνδυνο η ΝΔ να ταυτίζει την αριστερή βία με την κυβέρνηση».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και τάχθηκε υπέρ της ταυτόχρονης διεξαγωγής ευρωεκλογών, βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Ενώ ήταν ιδιαίτερα οξύς έναντι των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Εκτίμησε ότι δεν θα βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας ότι η ηγεσία της γειτονικής χώρας δεν κάνει βήματα στην κατεύθυνση αυτή. Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν καμία ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» για να συμπληρώσει ότι αποτελεί θέση της κυβέρνησης να μην έλθει καμία συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή, αν προηγουμένως η πΓΔΜ δεν έχει προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές. Επίσης έθεσε το ερώτημα «σε ποια γραμμή είναι η ΝΔ» επί του θέματος αυτού.

Σχετικά με την Τουρκία ανέφερε ότι έχει συμπεριφορά η οποία προκαλεί την διεθνή κοινή γνώμη και τους συμμάχους της, σημειώνοντας πως οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εθνικού εναέριου χώρου, η ομηρεία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η ομηρεία και καταδίκη του πάστορα Μπράνσον παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και κοινής λογικής.

Σημείωσε, ακόμη, πως η μετάθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στη διπλωματική αποστολή της Ελλάδας, καταρρίπτει τα «τελευταία οχυρά» και όσα επικαλείται η τουρκική κυβέρνηση, η οποία τους κρατά παράνομα στην Τουρκία.

Εκτίμησε, επίσης, το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης ως τις εκλογές της Τουρκίας, προσθέτοντας όμως η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κλιμακώσει την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ ειδικότερα.

Υπενθύμισε ότι τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και η Ελλάδα είναι θωρακισμένες και με ισχυρότατες διεθνείς συμμαχίες.

Αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, ο κ. Καμμένος είπε καταρχήν ότι το Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται φρεγάτες, επισημαίνοντας ότι, μέσω των χρημάτων που πρέπει να επιστρέψουν κάποιες χώρες, λόγω των αποδόσεων των ομολόγων, φροντίζουμε να συμμετάσχουμε σε ένα πρόγραμμα φρεγατών.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα προγραμματίζονται βάσει του προϋπολογισμού, κατέστησε σαφές ο υπουργός Άμυνας, ενώ είπε ότι η στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ έχει αποδώσει πολλούς καρπούς, αναφέροντας ότι θα υπάρξουν προγράμματα τα οποία θα βοηθήσουν και την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, καθώς και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Σε σχετική ερώτηση είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν απαιτείται η αύξηση της θητείας, ωστόσο «το ζήτημα είναι ανοιχτό» εάν απαιτηθεί ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα