Δημοσκόπηση: Ποια χώρα θεωρούν νούμερο 1 εχθρό οι Ελληνες

Επηρεασμένη εμφανίζεται η ελληνική κοινή γνώμη από την τακτική των προκλήσεων που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες ο Τούρκος
πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ και καταδεικνύει πως οι Έλληνες θεωρούν την Τουρκία ως τη νούμερο ένα πηγή ανησυχίας.

Σύμφωνα μετ την εφημερίδα, αυτό συμβαίνει τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία προάγει την πολιτική της διπλωματίας και της οικονομικής συνεργασίας με τούς γείτονες, ενώ δείχνει στην πλειοψηφία της κατανόηση για την επίλυση τον μακεδονικού ζητήματος μέσω σύνθετης ονομασίας.

Ειδικά για την Τουρκία, η κοινή γνώμη την αντιλαμβάνεται ως τη λιγότερο φιλική γείτονα και σαν «απειλή». Η πολιτική της προκαλεί -ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες- φόβο για ένα θερμό επεισόδιο και οργή για τη συνολική της στάση.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, μάλιστα, οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα δύσπιστοι με τον ισχυρισμό πως η ένταξη της Τουρκίας θα βελτιώσει τα πράγματα.

Την ίδια στιγμή, στα Βαλκάνια, παρόλο που η Βουλγαρία αποτιμάται ως κράτος με φιλικές διαθέσεις έναντι της Ελλάδας, η Αλβανία και τα Σκόπια δεν φαίνεται να εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία στους πολίτες.

Εξάλλου, πάνω από επτά στους δέκα ερωτηθέντες (71%) θεωρεί τη διπλωματία ως το βασικότερο εργαλείο άσκησης της εξωτερικής πολιτικής της χώρα, ενώ το 82% των πολιτών συμφωνεί με την άποψη ότι η συνεργασία μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής θα βελτιώσει τους δείκτες ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή.Έθνος


Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα