Κλείδωσε για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη η συνάντηση Κιμ - Τραμπ

Στην Σιγκαπούρη θα γίνει η ιστορική συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.


«Η αναμενόμενη συνάντηση μεταξύ εμένα και του του Kim Jong Οun θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου. Και οι δύο θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε το καλύτερο για την παγκόσμια ειρήνη! », έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο twitter.

Την ημερομηνία και τον τόπο συνάντησης επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, σημειώνοντας πως «και οι δύο θα προσπαθήσουμε να είναι μία ξεχωριστή στιγμή για την παγκόσμια ειρήνη».

Αμερικανοί αξιωματούχοι πρότειναν την Σιγκαπούρη ως πιθανή τοποθεσία για τις συνομιλίες, εδώ και καιρό, παρουσιάζοντάς την στον Τραμπ σαν μια πιο «ουδέτερη» επιλογή, καθώς η νησιωτική αυτή χώρα στο άκρο της μαλαισιανής χερσονήσου, παρουσιάζεται συχνά ως μια πύλη μεταξύ Ασίας και Δύσης.

Στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Σιγκαπούρη φιλοξενεί και σήμερα αμερικανικό στρατό, ενώ διατηρεί διπλωματικούς δεσμούς και με τη Νότια Κορέα, καθώς είναι μια από τις μόλις 47 χώρες του κόσμου που έχουν πρεσβεία στην Πιονγκγιάνγκ.

Επιπλέον, έχει φιλοξενήσει και άλλα ιστορικά γεγονότα, όπως τη συνάντηση του Κινέζου προέδρου Σι Τζιπίνγκ με τον τότε πρόεδρο της Ταϊβάν Μα Γινγκ Τζέου, το 2015, την πρώτη και μοναδική φορά που συναντήθηκαν ηγέτες των δύο χωρών μετά τον διαχωρισμό τους το 1949.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ, ο Κιμ είπε ότι η σύνοδος με τον Αμερικανό πρόεδρο θα αποτελέσει «μια ιστορική συνάντηση» και «ένα εξαίρετο πρώτο βήμα».

Έκρινε ότι θα συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο και στην «οικοδόμηση ενός καλού μέλλοντος».

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Βορειοκορεάτης ηγέτης αναφέρθηκε δημόσια στην επικείμενη σύνοδο κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα